19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος οι δίαιτες; Άρωμα υπόσχεται να σας … αδυνατίσει

    Όσοι κατά καιρούς ανησυχείτε για τα κιλά σας, έχετε ακούσει διάφορες χαζομάρες να κυκλοφορούν, ακόμα και από ανθρώπους που θεωρούνται επαγγελματίες της διατροφής. Γιατροσόφια, δίαιτες του ανανά, δίαιτες χωρίς ανανά, gadgets, εναλλακτικές πρακτικές και η λίστα αυτή, μπορεί να είναι ατελείωτη.

    Μπορεί η χρυσή συνταγή να λέει ότι πρέπει να τρώμε σωστά και να αθλούμαστε αρκετά για να χάσουμε βάρος, αλλά ένα Γαλλικό άρωμα που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, λέει ότι… αδυνατίζει. Ο λόγος για το Prends Moi, από την εταιρεία Velds, που στη Μεγάλη Βρετανία μόνο, οι προπαραγγελίες του έχουν φτάσει τα 6000 μπουκάλια (!).

    Οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι το άρωμα έχει σχεδιαστεί να «αδυνατίζει με ευχαρίστηση» και η σύνθεσή του βασίζεται σε μακρόχρονη έρευνα στην αρωματοθεραπεία και την «νευροκοσμετική».

    Βασικά, οι αρωματοποιοί επέλεξαν υλικά που αποβάλλουν τις Β- ενδορφίνες, την ορμόνη που υπάρχει στο δέρμα μας και ένα μήνυμα ευχαρίστησης μεταδίδεται μέσω του εγκεφάλου, κινητοποιώντας, έτσι, μία αίσθηση ευεξίας και αυξημένης ικανοποίησης που θα κάνει τους «χρήστες» να μην θέλουν να καταναλώσουν περισσότερο φαγητό.

    Η «φόρμουλα αδυνατίσματος» περιλαμβάνει καφεϊνη, καρνιτίνη και σπιρουλίνα ενώ το άρωμά θα μυρίζει περγαμόντο, μανταρίνι και γκρέιπφρουτ. Η εταιρεία λέει πως σε δοκιμές που έγιναν σε γυναίκες ηλικίας από 18 έως 70, οι οποίες δεν βρισκόταν σε δίαιτα, το 75% ανέφεραν ότι το άρωμα τις οδήγησε να μην αναζητήσουν ένα σνακ, ενώ το 73% δήλωσε πως ένιωσε ένα αίσθημα ευχαρίστησης.

    Ισχύει; Σίγουρα τα συστατικά που λέει η εταιρεία ότι χρησιμοποιεί, μπορούν να δώσουν αίσθηση ευχαρίστησης και ναι, συνήθως, ένας από τους λόγους για τους οποίους τρώμε, είναι το αίσθημα του ανικανοποίητου που έχουμε για διάφορους ψυχολογικούς παράγοντες που μας βαραίνουν.

    Μαγικές συνταγές, όμως, ή ελιξίρια, δεν υπάρχουν. Υπάρχει η όμως αδήρητη η ανάγκη, πριν αποφασίσετε ότι έχετε κάποια παραπανίσια κιλά να είσαστε καλά με τον εαυτό σας.

    Κι αν θέλετε να μάθετε λίγα περισσότερα πράγματα για την επιστήμη της ευχαρίστησης, μπορείτε να διαβάσετε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του David J Linden, καθητηγή νευροφυσικής στο πανεπιστήμιο John Hopkins, στην Αγγλική Telegraph.

    Πηγή: Daily Mail via iEfimerida

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles