23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Tensor 2: Απογοητευτικά τα πρώτα benchmarks για τo chipset της Google!

    Αναμφίβολα, το Tensor 2, το SoC που θα βρίσκεται στην καρδιά των νέων Pixel συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των fans της mobile τεχνολογίας. Παρόλα αυτά, επειδή καλά τα λόγια, αλλά πολλές φορές χρειάζεται μια μέτρηση για να τεσταριστεί ένα νέο chipset, πρόσφατα έσκασαν τα πρώτα αποτελέσματα για τις επιδόσεις του Tensor 2 στο AnTuTu, το δημοφιλές benchmarking utility.

    Εάν λοιπόν αναρωτιόσασταν για το πόσους πόντους σκοράρει το SoC της Google, σας έχουμε μάλλον… δυσάρεστα νέα, καθώς με βάση τους πόντους που συγκέντρωσε στο αντίστοιχο benchmark test, το Tensor 2 κοιτάζει την πλάτη των υπολοίπων high-end chipsets από την Qualcomm, την MediaTek και φυσικά την Apple. Συγκεκριμένα, οι αριθμοί ήταν μάλλον… αμείλικτοι για την πρόταση της Google, καθώς το Pixel 7 Pro (με ένα score στους 801.116 πόντους) δεν μπορεί εύκολα να συναγωνιστεί τις ναυαρχίδες που στηρίζονται στο Snapdragon 8+ Gen 1 ή στο Bionic A16. Σύμφωνα με tech gurus, οι πυρήνες της CPU του είναι χρονισμένη πολύ πιο χαμηλά σε σχέση με τα υπόλοιπα chipsets που βλέπουμε ταχύτητες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις  ξεπερνούν τα 3GHz. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, δύσκολα το Tensor 2 θα καταφέρει να πείσει τους high-end users, οι οποίοι παραδοσιακά λατρεύουν το υψηλό performance!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles