22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Τεράστιο φράγμα στο Θιβέτ με χρήση AI και 3D printing σχεδιάζει η Κίνα

    Οι απλοί άνθρωποι μετά βίας χρησιμοποιούν 3D-printers στην καθημερινότητά τους και, ενώ έχουμε δει κάποιες 3D εκτυπώσεις σπιτιών, μέχρι στιγμής δε θα λέγαμε ότι είναι και πολύ συχνό φαινόμενο.

    Παρόλα αυτά, στην Κίνα ετοιμάζονται να κάνουν ήδη το επόμενο βήμα, αφού σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα τεράστιο φράγμα στο Θιβέτ χρησιμοποιώντας AI και 3D printing, το οποίο μάλιστα δε θα χρειαστεί καθόλου ανθρώπινα εργατικά χέρια. Βασικός στόχος είναι να παράγει 5 δισεκατομμύρια kWh ηλεκτρισμού ετησίως.


    Το φιλόδοξο project αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Υδροεπιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Tshinghua  πριν από 10 χρόνια, με σκοπό να αποτελέσει τη μεγαλύτερη 3D printed κατασκευή στον κόσμο.
    Το φράγμα των 180 μέτρων θα εκτυπωθεί με αυστηρό σύστημα και ακρίβεια σε επίπεδα, χωρίς ανθρώπους, μόνο με τη χρήση ρομπότ.

    Παρά το γεγονός ότι τα ρομπότ εργάζονται πιο γρήγορα και δε σταματούν πουθενά, το εγχείρημα επιφυλάσσει αρκετές προκλήσεις, όπως για παράδειγμα τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία ένας άνθρωπος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ευκολότερα. Το project αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024. Αν αυτό πραγματικά συμβεί, θα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Δυνατές οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα σε καταστήματα του οίκου Gucci

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles