16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η αποκάλυψη ότι ο Elon Musk είχε φτάσει ένα βήμα πριν πουλήσει την Tesla στην Google

    Ένα νέο βιβλίο του δημοσιογράφου, Ashlee Vance, σχετικά με τον Elon Musk που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, επικαλείται τώρα το Bloomberg, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με αυτό, πριν από δύο χρόνια ο ιδιοκτήτης της Tesla βρισκόταν πολύ κοντά στο να πουλήσει την εταιρεία στην Google.

    elon-musk-tesla

    Τo “Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future” αποκαλύπτει πως, το 2013, ο ιδιοφυής εφευρέτης και CEO της Tesla προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που είχε τότε η εταιρεία, η οποία βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, μιλώντας με το φίλο του Larry Page στην Google.

    H Tesla βρισκόταν σε δεινή θέση, με το Tesla S να έχει πολλές αναβολές παραγγελιών και τον Musk να αναγκάζεται να κλείσει ένα εργοστάσιο παραγωγής του και να προβεί σε αρκετές άλλες κινήσεις για τη σωτηρία της εταιρείας. Η λύση που σκέφτηκε ήταν να προτείνει στην Google να αγοράσει την Tesla και οι συζητήσεις μεταξύ τους υπήρξαν ιδιαίτερα σοβαρές.

    Το deal που είχε συζητηθεί περιελάμβανε 6 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Tesla και άλλα 5 δισ. δολάρια σε κεφάλαια για τις επεκτάσεις του εργοστασίου. Ο Musk ήθελε επίσης εγγυήσεις ότι η Google δε θα κλείσει την εταιρεία πριν την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου τρίτης γενιάς, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει στο “τιμόνι” της για τα επόμενα οκτώ χρόνια ή έως την παραμονή ενός τέτοιου αυτοκινήτου.

    elon-musk-tesla-2

    Κι ενώ η συμφωνία είχε σχεδόν κλείσει, οι πωλήσεις της εταιρείας άρχισαν να ανεβαίνουν. Το επόμενο τρίμηνο, η Tesla παρέδωσε χιλιάδες αυτοκίνητα, είχε σημαντικά έσοδα και κάποια μικρά κέρδη, έτσι το deal με την Google ακυρώθηκε και η εταιρεία συνέχισε την αυτόνομη πορεία της, επιτυγχάνοντας σήμερα να βρίσκεται σε μία καλή οικονομική κατάσταση που δε φανερώνει σε τίποτα τις δυσκολίες που υπήρχαν πριν δύο μόλις χρόνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles