21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Tesla: Κυκλοφόρησε ασύρματο φορτιστή για smartphones!

    Το όνομα “Tesla” πέραν του γνωστού εφευρέτη (που ορισμένοι τον συγκρίνουν ακόμη και με τον Einstein) έχει συνδεθεί με την αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση, καθώς η εταιρεία που δημιούργησε ο Elon Musk συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους που έβαλαν τα θεμέλια για να εκκινήσει η εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η Tesla λοιπόν μπορεί να συνδέεται με τα γνωστά σε όλους μας όχηματα, όμως από ότι φαίνεται έχει και άλλα προϊόντα στο προϊοντικό portfolio της, τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την αυτοκίνηση. Ένα από αυτά είναι και ένας ασύρματος φορτιστής, ο οποίος έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του! Μάλιστα, εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα η φήμη ότι η εταιρεία του Musk ετοιμάζει ένα Tesla phone, το οποίο όμως θα έχει το δικό του OS (χωρίς ωστόσο να οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση για την ύπαρξη του).

    Αφήνοντας προς το παρόν το Tesla phone στην άκρη, η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας  προτίμησε να κυκλοφορήσει έναν πρωτοποριακό ασύρματο φορτιστή για smartphones και άλλων mobile συσκευών που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Ο εν λόγω νέος ασύρματος φορτιστής της Tesla είναι εμπνευσμένος από το δημοφιλές Tesla Cybertruck και όπως έγινε γνωστό διαθέτει θήκη αλουμινίου με επιφάνεια επενδυμένη από Alcantara. Έρχεται επίσης με αποσπώμενη μαγνητική βάση, πράγμα που σημείναι ότι μπορείτε να αφαιρέσετε τη βάση και να τοποθετήσετε τον ίδιο τον φορτιστή σε ένα τραπέζι. Ήδη, έχουμε πολλούς διαφορετικούς ασύρματους φορτιστές στην αγορά. Ωστόσο, ο ασύρματος φορτιστής της Tesla ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Έρχεται με μια μορφή τεχνολογίας που ονομάζεται FreePower. Με αυτήν την τεχνολογία, δεν χρειάζεται να ευθυγραμμίσετε τη συσκευή σας σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια για να φορτιστεί (οποιαδήποτε συσκευή  υποστηρίζει wireless charging μπορεί απλώς να πέσει σε οποιαδήποτε περιοχή της επιφάνειας για φόρτιση).

    Ο νέος ασύρματος φορτιστής Tesla μπορεί να φορτίσει έως και τρεις συσκευές ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης Qi. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές που δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης Qi δεν θα είναι συμβατές. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η σειρά ρολογιών Galaxy και το Google Pixel Watch. Όσον αφορά την ταχύτητα φόρτισης, λαμβάνετε επίσης 15 W στον ασύρματο φορτιστή Tesla.

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Ο ασύρματος φορτιστής Tesla είναι αν μη τι άλλο ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν, διαθέτοντας premium looks, ενώ μπορεί να φορτίσει περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα. Παρόλα αυτά, η υψηλή τιμή του, μάλλον θα σας δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις, καθώς όπως έγινε γνωστό η τιμή πώλησης του θα αγγίζει τα $300. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι πωλήσεις αυτού του νέου αξεσουάρ φόρτισης θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2023.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles