23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Τεστ μπίρας: Η ανατρεπτική μέθοδος που χρησιμοποιούσε ο Steve Jobs για να προσλάβει εργαζομένους στην Apple

    Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει από διάφορες συνεντεύξεις, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας. Αυτή η συνθήκη συχνά είναι συνώνυμη με υπερβολικό άγχος, επίσημο ντύσιμο και πολύωρη αναμονή σε κάποια καρέκλα μέχρι να έρθει η στιγμή που κάποιος αρμόδιος θα ασχοληθεί με το βιογραφικό μας. Ο Steve Jobs, ωστόσο, γνωρίζοντας ότι η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά στρεσογόνα, υιοθέτησε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση προκειμένου να προσλάβει υπαλλήλους στην Apple, η οποία είναι γνωστή ως το “τεστ μπίρας”.

    Όπως αναφέρει το as.com, ο Jobs ήθελε να “σπάσει” τον πάγο και την τάση των υποψηφίων να εμφανίζονται με μια συγκεκριμένη λίστα απαντήσεων στο μυαλό τους, που τις περισσότερες φορές έμοιαζε σαν να είχαν απομνημονεύσει απλώς ένα σενάριο. Έτσι, ο Jobs αποφάσισε να εγκαταλείψει τις παραδοσιακές ερωτήσεις συνέντευξης και να κρατήσει τη διαδικασία… ανεπίσημη.

    Όταν γνώριζε ένα νέο συνάδελφο για πρώτη φορά, σκεφτόταν “αν έπινα μια μπίρα μαζί με αυτό το άτομο” ή “αν περπατούσα απλώς μαζί του” τι θα συζητούσαμε; Σίγουρα δε μιλάμε για μια τυχαία προσωπικότητα, αφού όχι μόνο το σκεφτόταν, αλλά προχωρούσε στην πράξη. Ο Jobs πήγαινε τους υποψηφίους για ένα περίπατο με ένα ποτήρι μπίρα για να δει αν θα αποτελούσαν μια καλή προσθήκη στην Apple. Αυτό έμεινε γνωστό ως το “τεστ μπίρας”. Φανταστείτε όμως, πως θα νιώθατε αν βρισκόσασταν με τον CEO της Apple να συζητάτε χαλαρά με ένα ποτήρι μπίρας στο χέρι; Θα υποχωρούσε πράγματι το άγχος ή θα κοιτούσατε αποσβολωμένοι;

    Διαβάστε επίσης:

    11 hot γυναίκες streamers που πρέπει οπωσδήποτε να… τσεκάρεις – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles