19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Παίζουμε με τα Xperia Smart Tags. To NFC στα καλύτερα του

    Δεν ξέρω πόσο χρήσιμη είναι η τεχνολογία NFC, ή μάλλον ξέρω, αλλά το σίγουρο είναι ότι ήρθε για να μείνει. Ο γενναίος νέος κόσμος είναι ασύρματος. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να είσαι ο Χάξλεϊ για να το καταλάβεις.

    Οι πρακτικές εφαρμογές της είναι πολλές και ξεκινάνε από τις ανέπαφες πληρωμές, για να φτάσουν σε πιο εξειδικευμένες λειτουργίες, όπως αυτές που σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Sony. Πιο συγκεκριμένα, με τη βοήθεια των Xperia Smart Tags και αν έχεις συμβατό Sony smartphone, μπορείς να θέσεις σε λειτουργία συγκεκριμένα προφίλ, τα οποία στη συνέχεια προσαρμόζουν τη συσκευή σου κατά βούληση. Για παράδειγμα με το μπλε Smart Tag (το χρώμα είναι τυχαίο) απενεργοποιείς τη λειτουργία GPS και Bluetooth και ταυτόχρονα ενεργοποιείς το ξυπνητήρι. Αντίστοιχα μπορείς να βαπτίσεις το κόκκινο Smart Tag ως “Αυτοκίνητο” και κάθε φορά που το φέρνεις σε επαφή με το κινητό να θέτει σε λειτουργία τους Google Maps, το GPS και πάει λέγοντας.

    Πιο απλά σχεδιάστηκαν για να διευκολύνουν την καθημερινότητα σου και να σε απαλλάξουν από χρονοβόρες χειροκίνητες ρυθμίσεις, οι οποίες θα εξαργυρώνονταν σε μερικά άσκοπα screen taps. Το καλό είναι επίσης ότι αν η Sony θελήσει, μπορεί να εκμεταλλευτεί τα Smart Tags και για άλλες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα να σου δίνουν εκπτωτικά κουπόνια σε supermarkets, να διαβάζουν κωδικούς ή σε πιο προχωρημένο στάδιο να ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού σου – λέμε τώρα.

    Τα Xperia Smart Tags θα τα βρεις διαθέσιμα στην αγορά στην προτεινόμενη λιανική τιμή των 12,90 ευρώ για τα 4 τεμάχια. Και η αλήθεια είναι πως ακόμη και αρνητικός να είσαι με τα gadgets, έχουν την πλάκα τους.

    Δες τώρα και το επίσημο βίντεο της Sony που “εξηγεί” τη λειτουργία τους.
     

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles