21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μέσα από τα μάτια του Oculus Rift

     oculus rift digital life

    Επισκέφτηκα την Τετάρτη το The Cube, για να παραστώ στην εκδήλωση Founder Institute Information Session και είχα τη χαρά να συναντήσω το Σταύρο Μεσσήνη, co-Founder του The Cube.  Ο Σταύρος, εδώ και λίγες μέρες, είναι κάτοχος ενός Oculus Rift. Ναι, σωστά. Το προϊόν της Oculus, που πρόσφατα εξαγόρασε το Facebook έναντι  2δις. δολαρίων. Του ζήτησα να δοκιμάσω ένα από τα δύο Developer Kits, που έχουν για την ανάπτυξη των projects τους, και αυτές είναι οι εντυπώσεις μου:

    Το Oculus Rift είναι ένα σετ από μια μαύρη μάσκα, σα μάσκα του σκι φαντάσου, η οποία αποτελείται από μια tablet-like οθόνη ανάλυσης 1280x800px και ένα ζευγάρι μεγεθυντικά κυάλια. Η μάσκα είναι σχετικά ελαφριά αν και σίγουρα με το που τη βλέπεις σε προϊδεάζει για το αντίθετο. Η συσκευή εφαρμόζει πολύ καλά στο κεφάλι με τη βοήθεια των straps που διαθέτει και μπλοκάρει το όποιο εξωτερικό φως επιτρέποντάς μου έτσι την πλήρη εμβύθιση στο 3d κόσμο του Rift Rollercoaster.  Φορώντας τη μάσκα αμέσως μεταφέρθηκα σε ένα μεσαιωνικό τοπίο γεμάτο κάστρα, είμαι στην κορυφή του ενός «μεσαιωνικού» roller coaster και η 3D εμπειρία ξεκινά. Η διαδρομή τα έχει όλα. Έχει απότομες στροφές απότομα αλλά και ομαλά ups and downs, τα οποία απόλαυσα πάρα πολύ. Οκ, εκτός από εκείνη την απότομη κατηφόρα όπου έψαχνα κάπου να πιαστώ! Εάν έχεις υψοφοβία θα πρότεινα να μην το δοκιμάσεις καθώς η όλη εμπειρία προσομοιώνει την αντίστοιχη πραγματική, όπως ακριβώς θα βίωνες σε ένα πραγματικό roller coaster. Σε αυτό βοηθά και το επιταχυνσιόμετρο που διαθέτει, το οποίο μπορεί  και μεταφράζει την κίνηση του κεφαλιού μου. Έτσι, όταν κουνάω το κεφάλι μου δεξιά, αριστερά, πάνω ή κάτω στον πραγματικό κόσμο προσαρμόζεται αντίστοιχα και η εικόνα στον 3D κόσμο. Επίσης, δοκίμασα και διαφορετικές ταχύτητες περιστροφής του κεφαλιού και μπορώ να πω πως δεν παρατήρησα κάποια καθυστέρηση στην απόκριση.

    Με το που έβγαλα την μάσκα ένιωσα λίγο αποπροσανατολισμένη. Ενδεχομένως αν το δοκιμάσεις όρθιος και για πολύ ώρα ο αποπροσανατολισμός να είναι λίγο μεγαλύτερος.

    Σίγουρα η εμπειρία ήταν φανταστική. Για μια truly immersive εμπειρία θα πρότεινα να έχεις και ένα «δυνατό» ζευγάρι ακουστικά και … you are good to go.Το Oculus Rift δεν κυκλοφορεί στην αγορά ακόμη, αλλά εάν είσαι developer μπορείς να προμηθευτείς το developer kit στην τιμή των 350 δολαρίων για να αναπτύξεις λογισμικό και παιχνίδια που είναι συμβατά με την εν λόγω συσκευή.

    Ο Σταύρος και η ομάδα του, οι ElCheapo, είναι στο στάδιο δημιουργίας ενός immersive first person shooter game, όπου ο παίχτης θα έχει στη διάθεσή του ένα όπλο , θα μπορεί να κινείται στο δωμάτιο, να κρύβεται πίσω από τα εμπόδια και να πυροβολεί εικονικά ζόμπι σε πραγματικό χρόνο.

    Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ ανυπομονώ να το δοκιμάσω.

    Δες στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε ο Σταύρος για το Oculus Rift αλλά και το επερχόμενο project του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles