21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Arduboy. Η πιο κουλ business card που έχεις δει παίζει Tetris!

    O Kevin Bates συστήνεται στον κόσμο δίνοντας την πιο πρωτότυπη business card που έχεις δει και στην οποία μπορεί να παίξει κάποιος Tetris! Κατόπιν, ωστόσο, την παίρνει πίσω, καθώς δε θέλει να αποχωριστεί με τίποτα το Arduboy του.

    arduboy

    Πρόκειται για μία πρωτότυπη κατασκευή, σε μέγεθος επαγγελματικής κάρτας, στην οποία ο δημιουργός της έχει συσκευάσει έναν μικροελεγκτή Arduino, μία μονόχρωμη οθόνη 1,6 ίντσας, ένα d-pad και μερικά ακόμη κουμπάκια, ένα λιλιπούτειο ηχείο, καθώς και μία απλή παλιά μπαταρία CR2016 για την παροχή ενέργειας.

    Και κάπως έτσι το Arduboy σου επιτρέπει να παίξεις Tetris σε μία απρόβλεπτη συσκευασία. Cool enough;

    Ο Kevin Bates φιλοδοξεί το σύστημά του να μπορεί να υποστηρίξει περισσότερα παιχνίδια σύντομα, με το… Pokemon να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αιτήματα από τον κόσμο έως τώρα, κάνοντάς τον να ετοιμάζει το… Ardumon. Σημειώνει, πάντως, ότι ήδη υπάρχουν διαθέσιμα παιχνίδια για την πλατφόρμα Arduino, τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν port στο σύστημά του, ζητώντας φυσικά γι’ αυτό τη βοήθεια και από άλλους χομπίστες σε μία κοινότητα που ετοιμάζει.

    Και μπορεί ο επεξεργαστής των 16MHz να μην μπορεί να προσφέρει αρκετή ενέργεια για… Gameboy emulation, ωστόσο ο Bates σημειώνει πώς θα επιστρέψει με ένα πιο “δυνατό” chip. Άξιος!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles