19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η πιο εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να περάσει ένα τεστ φυσικής της Β’ Γυμνασίου

    Έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει… Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τεχνητή νοημοσύνη έχει προχωρήσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, με την επιστήμη να κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης και τις ταινίες του σινεμά να μας προετοιμάζουν για εκείνη την ημέρα που θα προσπαθούμε να συννενοηθούμε με κάποιο ρομπότ. Ωστόσο φαίνεται πως αυτή θα αργήσει να έρθει ακόμα αφού μία καινούργια έρευνα έδειξε πως ακόμα και τα πιο εξελιγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που υπάρχουν σήμερα στον πλανήτη, δεν μπορούν να περάσουν ένα τεστ φυσικής της δευτέρας γυμνασίου. 

    Ex Machina

    Τα αποτελέσματα προέκυψαν από ένα πρόσφατο διαγωνισμό που έκανε το “Allen Institute for Artificial Intelligence”, με την συμβολή του καθηγηγή Oren Etzioni του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και τη χρηματοδότηση του co-founder της Microsoft, Paul Allen. 
    To ινστιτούτο κάλεσε στον διαγωνισμό περίπου 800 ομάδες από AI ερευνητές και τους ζητήθηκε να φτιάξουν ένα σύστημα που θα περνούσε ένα τεστ φυσικής της Β’ Γυμνασίου. Τα καλύτερα συστήματα απάντησαν περίπου το 60% των ερωτήσεων, βαθμολογία που στα περισσότερα σχολεία (βλέπε Αμερική) σημαίνει πως δεν έχεις περάσει το τεστ. Από εκεί και πίσω η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη στις επιδόσεις.
    Όπως σημειώνει το Wired ο διαγωνισμός αυτός που κράτησε πέντε μήνες ήταν ένα “reality check” για την κατάσταση που βρίσκεται η τεχνητή νοημοσύνη σήμερα. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα και μοναδικές τεχνολογικές ανακαλύψεις, όμως φαίνεται πως τα κομπιούτερ έχουν ακόμα δρόμο μέχρι να φτάσουν να σκέφτονται στα επίπεδα που μπορεί να το κάνει ένα ανθρώπινο μυαλό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles