20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Θα εξαγοράσει η Apple την Disney; Να πώς η Wall Street επαναφέρει τις φήμες αυτού του deal στο προσκήνιο

    Η Apple λέγεται ότι ίσως μπορέσει να βρει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται περίπου για να εξαγοράσει την Disney, δημιουργώντας έτσι από κοινού μια εταιρεία, η αξία της οποίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, με απεριόριστες δυνατότητες στη δημιουργία περιεχομένου. Αυτό υποστηρίζει η επενδυτική τράπεζα RBC Capital Markets σε ανάλυσή της. «Πρόσφατα, οι επενδυτές έχουν αυξήσει σημαντικά τις προσδοκίες τους, ότι η Apple εξετάζει σοβαρά να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια», αναφέρουν οι αναλυτές Steven Cahall και Leo Kulp.

    Καταγραφή

    Η από κοινού συνεργασία Apple και Disney θα δημιουργήσει έναν ισχυρό ανταγωνιστή του Netflix, ο οποίος θα μπορεί να εκμεταλλευθεί το περιεχόμενο της Disney και τη βάση χρηστών της Apple. Το περιεχόμενο είναι ένας άκρως σημαντικός τομέας για την Apple και η Disney προσφέρει το δρόμο που θα την κάνει να διαφοροποιηθεί από το hardware, χωρίς να στρεβλώνει η εμπορική ονομασία της Apple, προσθέτουν οι αναλυτές.

    Οι πληροφορίες αυτές για μια ενδεχόμενη εξαγορά αναζωπυρώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο, όταν ο Tim Cook σε δηλώσεις του εξέφρασε την άποψη ότι η εταιρεία του είναι ανοιχτή σε εξαγορές εταιρειών κάθε μεγέθους. Επιπλέον, στα τέλη του 2015, στελέχη της Apple συναντήθηκαν με την Time Warner συζητώντας για μια ενδεχόμενη συμφωνία, αν και τελικά η AT&T προχώρησε σε αυτή.

    Θα υποστήριζαν όμως οι επενδυτές της Apple μια κίνηση εξαγοράς; Αν υποθέσουμε ότι το ποσό ορίζεται στο 40% της αξίας της Disney, τότε το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται εύκολα στα 237 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν οι επενδυτές οπισθοχωρήσουν, τότε θα πρέπει η Disney να προβεί στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως το ESPN για να κάνει πιο ελκυστική την επίτευξη της συμφωνίας. Αλλά ωστόσο υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα. Στην Apple θα πρέπει να δοθεί αυτό που ονομάζουμε «tax holiday» για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που θα χρησιμοποιούνταν για την χρηματοδότηση της επιχειρηματικής αυτής συμφωνίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles