24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Θα γίνει «παράνομο» να δανείζουμε CDs στους φίλους μας;

    Εξομολόγηση πρώτη: Λατρεύω τον ήχο των Mumford & Sons

    Εξομολόγηση δεύτερη: Ένας από τους λόγους που τους λατρεύω είναι γιατί «βγήκαν» μέσα από τους fans τους και όχι κάποιο «καταπληκτικό» promotion

    Εξομολόγηση τρίτη: Έχω θυμώσει. Γιατί;

    Οι Mumford & Sons είναι μία Αγγλική folk μπάντα που ακούστηκε πολύ την τελευταία χρονιά. Για όσους δεν ασχολούμαστε με την mainstream pop, ένα ροκ άκουσμα σαν των Mumford & Sons και η επιτυχία τους, θεωρείται ως ελπίδα ότι θα σταματήσουμε να βλέπουμε στα billboards ημίγυμνες ατάλαντες και ότι ο κόσμος θα αρχίσει να ακούει ολοκληρωμένη μουσική και πάλι.

    Αλλά. Στο album τους που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, με τον τίτλο Babel (έχει εκπληκτικά τραγούδια), στα μικρά γράμματα γράφουν: «Απαγορεύεται η χωρίς έγκριση αντιγραφή, αναπαραγωγή, ενοικίαση, δανεισμός, δημόσια μετάδοση μέσω ηλεκτρονικών ή αναλογικών μέσων». Εντάξει σε όλα… αλλά ο δανεισμός; Δηλαδή, το CD που αγόρασα δεν μπορώ να το δανείσω σε κάποιον φίλο προκειμένου να το ακούσει;

    Το θέμα επεσήμανε στο twitter ο Andrew Bridges, δικηγόρος που ασχολείται με πνευματικά δικαιώματα. Το Wired επικοινώνησε με την δισκογραφική εταιρεία Glassnote που έκανε την παραγωγή στον δίσκο των κατά τα άλλα αγαπημένων Mumford & Sons και εκπρόσωπός της είπε πως θα δει το ζήτημα με τους νομικούς που τους συμβούλεψαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το λεκτικό στο δίσκο τους.

    Ο συγκεκριμένος δικηγόρος κινητοποιείται για το θέμα. Εμείς αναρωτιόμαστε για την φαεινή ιδέα που είχαν οι δικηγόροι της μουσικής βιομηχανίας: Πιστεύουν ότι προστατεύουν τα συμφέροντα των πελατών τους όταν απαγορεύουν το μόνο μέσο που τους κάνει διάσημους και φέρνει σε επαφή τον κόσμο με τη δουλειά τους; Την από στόμα σε στόμα διαφήμιση; Φαίνεται τελικά ότι η κα Χρυσιϊδα Δημουλίδου έχει κλωνοποιηθεί σε δικηγορικά γραφεία της Μεγάλης Βρετανίας, αν και το έργο της δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό των Mumford & Sons. Ούτε κατά διάνοια.

    Πηγή: Wired,

    Για το θέμα της κας Δημουλίδου μπορείτε να ενημερωθείτε από τη Lifo και το blog του Άρη Δημοκίδη, εδώ

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles