16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η εποχή της DDR4 mobile RAM αρχίζει στα smartphones!

    Ως γνωστόν, η μνήμη RAM διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση ενός smartphone, καθώς όσο το δυνατόν μεγαλύτερη είναι η μνήμη τόσο πιο πολύ αυξάνεται η δυνατότητα του κινητού να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη ευκολία τις απαιτητικές εφαρμογές. Δεν είναι όμως μόνο το ποσό της μνήμης που παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και ο τύπος της, με το στάνταρ της βιομηχανίας αυτή τη στιγμή να είναι οι μνήμες τύπου DDR3.  Samsung DDR4 RAM

    Ωστόσο, όσο η τεχνολογία εξελίσσεται δεν αποκλείεται πολύ σύντομα η DDR3 να αντικατασταθεί από την DDR4, καθώς ήδη η LG για το LG G Flex 2 προτιμάει την DDR4 RAM. Η “προτίμηση” αυτή βέβαια ουσιαστικά μεταφράζεται σε διπλασιασμό της απόδοσης της μνήμης RAM, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η SK Hynix, η οποία κατασκευάζει τα LPDDR 4 chips για το νέο πανίσχυρο smartphone της LG. Όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα είναι μόνο η LG που θα ακολουθήσει τη νέα τύπου RAM στις ναυαρχίδες της (σε πρώτη φάση), αλλά και η Samsung, η οποία σχεδιάζει να εξοπλίζει το επερχόμενο Galaxy S6 με την ταχύτατη μνήμη LPDDR4 (με τη μνήμη του σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να ανέρχεται κοντά στα 3GB). Οι παράγοντες της αγοράς, τονίζουν ότι μέσα στο 2015, το 36% των smartphones που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος θα βασίζονται σε μνήμη τύπου DDR4, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο δεν αποκλείεται να αρχίσουμε να βλέπουμε τις πρώτες συσκευές που θα φέρουν 4GΒ τύπου DDR4.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles