19.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    The Fire Rises: Το εξαιρετικό “behind-the-scenes” ντοκιμαντέρ για την The Dark Knight τριλογία

    Η εμφάνιση του Christopher Nolan στο superheroes σκηνικό είναι γεγονός πως άλλαξε πολλά πράγματα δραστικά. Από εκεί που το συγκεκριμένο είδος πίστευε πως η αξία του άρχιζε και τελείωνε στο τελικό νούμερο που θα πιάσει η πώληση του merchandise και στο πόσο εντυπωσιακές θα είναι οι στολές, το όλο concept πήρε μία διαφορετική τροπή με το κοινό να αρχίζει να νοιάζεται και να ταυτίζεται με τους χαρακτήρες. Μετά την τρομερή αποτυχία του Batman and Robin του Joel Schumacher χρειαζόταν μία στροφή 180 μοιρών στο είδος και αυτή ήρθε με το The Dark Knight, την τριλογία που σημάδεψε και την ιστορία του συγκεκριμένου ήρωα αλλά και τον κινηματογραφικό τρόπο προσέγγισης πλέον όλων των ηρώων. Μία εξαιρετική ματιά σ’ αυτήν ρίχνει το The Fire Rises, ένα εξαιρετικό 76λεπτο behind-the-scenes ντοκιμαντέρ.

    the-dark-knight-rises-

    Αυτό μπορούσε να το έχει δει κανείς εάν είχε αποκτήσει την special blu-ray έκδοση Dark Knight Trilogy: Ultimate Collector’s Edition, ωστόσο πλέον είναι διαθέσιμο και για υπόλοιπους. Οι υπεύθυνοι της Warner Bros δίνουν ρέστα αφού μιλάνε εντελώς ανοιχτά και χωρίς περιστροφές για το “legacy” της τριλογίας αλλά και για το ρίσκο που πήραν να δώσουν πλήρη ελευθερία κινήσεων σ’ έναν Βρετανό κινηματογραφιστή που μέχρι τότε είχε κάνει μόλις δύο ανεξάρτητες ταινίες, “Following” και “Memento”, συν το thriller “Insomnia”. Φυσικά στο τέλος δικαιώθηκαν αφού το αποτέλεσμα γράφτηκε με χρυσά γράμματα στις κινηματογραφικές σελίδες.
    Πολλές οι συνεντεύξεις. Από τους δημοσιογράφους και κριτικούς Jeff Jensen (Εntertainment Weekly), Scott Foundas και Richard Roeper (Variety), μέχρι τα μεγαλοστελέχη της Warner βλέπε Greg Silverman, και από τους σεναριογράφους David S. Goyer & Jonathan Nolan μέχρι τα ιστορικά ονόματα του σινεμά Michael Mann, Guillermo Del Toro και Damon Lindelof, όλοι καταθέτουν την δική τους άποψη για το πως η τριλογία κατάφερε να επηρεάσει τόσο πολύ την πορεία των σούπερ ηρώων στη μεγάλη οθόνη. 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles