20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    The Girl With the Dragon Tattoo (Blu-ray): Hi-tech από κάθε άποψη

    Το έχουν πάρει χαμπάρι όλοι πως με την ξηρασία που έχει πέσει στα σενάρια στο Hollywood, πλέον έχουμε περάσει στη φάση της παγκοσμιοποίησης όπου το παραμικρό αξιόλογο κείμενο να βρεθεί κάπου στο υπερπέραν, είναι δεδομένο πως τα λαγωνικά της “Γης της Επαγγελίας” θα το ανακαλύψουν και θα το προσαρμόσουν στα δεδομένα τους. Πάμε στοίχημα πως ένα αγγλόφωνο remake/διασκευή για το πρόσφατο hit Οι Άθικτοι, του το έχει ήδη φυλαγμένο το Hollywood;
    Η διάσημη Millennium τριλογία του μακαρίτη Stieg Larsson συζητήθηκε, αγαπήθηκε και πέρασε στη οθόνη του Σουηδικού σινεμά. Ο David Fincher με τη σειρά του φόρεσε σ’ ένα από τα βιβλία του Larsson που συνδυάζουν μυστήριο, serial killers, οικογενειακές συνωμοσίες και οικονομικές ίντριγκες, την κινηματογραφική βόρεια ατμόσφαιρα, που έρχεται να δέσει αυτό το θρίλερ σύμπλεγμα.
    Με επίπλωση πιο μινιμαλιστική και από εκείνη του ΙΚΕΑ, και με την υπόγεια μουσική του Trent Reznor να σου κολλάει στο νευρικό σύστημα, ο Fincher ένωσε τα στοιχεία μίας μυστηριώδης εξαφάνισης, με μία ανισσόροπη οικογένεια, με ναζί, και υπεύθυνους της αστυνομίας που δεν μπορούν να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία ακόμα κι αν πατήσουν επάνω τους. Ο συγγραφέας/δημοσιογράφος (Daniel Craig)  που αναλαμβάνει να βοηθήσει στην ανεύρεση της “μικρής” που χάθηκε πριν από 40 χρόνια και η απίστευτα hacker/goth/weirdo, βοηθός του (Noomi Rapace), είναι το δίδυμο που σηκώνει στους ώμους του όλα τα σκοτάδια του ουρανού της χώρας και της απίστευτα διεφθαρμένης αυτής υπόθεσης.
    Αυτή η φεμινιστική ιστορία εκδίκησης, αν και έχεις μία μικρή αίσθηση πως λείπει μία μικρή δόση από… κάτι για να απογειώσει πραγματικά το φιλμ, αποτελεί μοναδικό είδος κινηματογράφησης, με τον παγωμένο βορρά να κάνει από μόνος του το θαύμα του, σκορπίζοντας ένα «αποστειρωμένο» feeling κλινικής απ’ άκρη σ’ άκρη. Από την συγκλονιστική αρχή, με τις σιλουέτες που βγαίνουν από το ηφαίστειο και την απίθανη διασκευή του «Immigrant Song» των Led Zeppelin, μέχρι το τέλος, όλοι και όλα δείχνουν ξεκάθαρα πως αισθάνονται άβολα. Και μέσα από τα sexy κοντινά στην extreme φιγούρα της Lisbeth Salander, αυτό το άβολο φέρνει στην επιφάνεια όλο το μίσος που κρύβει στις γωνιές της η ιστορία

    Extras Blu-ray: Ένα ολόκληρο δισκάκι με περίπου 4 ναι, 4, ώρες υλικού πίσω από τις κάμερες, πίσω από την ιστορία, πίσω από τα screen tests, πίσω από τα μυθιστορήματα, πίσω από την Σουηδία, πίσω από τα πάντα!

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles