19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Είσαι αριστερόχειρας; Επιτέλους μπορείς να αισθάνεσαι φυσιολογικός στο Internet

    Ο κόσμος δεν είναι φτιαγμένος για τους αριστερόχειρες. Τα ψαλίδια είναι εναντίον τους, τα ανοιχτήρια για τις κονσέρβες επίσης, τα mouse το ίδιο. Για τους περισσότερους αριστερόχειρες, η καθημερινή ζωή είναι ανάποδα, προκαλώντας τους άγχη που οι δεξιόχειρες έχουμε λύσει γιατί για κάποιο χαζό και παραδοσιόπληκτο λόγο, ο κόσμος φτιάχτηκε για εμάς.

    Για την ιστορία του πράγματος, το 8-15% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι αριστερόχειρες και μέσα στου αιώνες έχουν υποφέρει από φοβερές διακρίσεις. Οι διακρίσεις αυτές εκφράστηκαν είτε γλωσσικά (left που προέρχεται από την λέξη lyft στα Αγγλοσαξωνικά, δηλαδή «αδύναμος» έως το λατινικό sinister/sinistra που αρχικά σήμαινε «αριστερά», αλλά και «κακός» ή “άτυχος”) είτε με πολύ άσχημες πρακτικές λόγω χριστιανικών πεποιθήσεων που ήθελαν το «δεξί χέρι του Θεού» να είναι το «καλό» χέρι, αναγκάζοντας αρκετά παιδιά αριστερόχειρες να μαθαίνουν διά της βίας να χρησιμοποιούν το δεξί τους χέρι.

    Σημειώστε πάντως πως στην αρχαία και νέα Ελληνική η λέξη «αριστερός» προέρχεται από το «άριστος». Που σημαίνει πως, οι πρόγονοί μας, ήταν αρκετά σοφοί ώστε να μην προσδώσουν κάποια αρνητική χροιά στην καθαρά βιολογική διαδικασία της χρήσης του αριστερού χεριού. Από τότε βέβαια έχουν περάσει πολλά χρόνια…

    Να όμως που το Internet έρχεται να το διορθώσει την «δεξιά» χαζή πραγματικότητα. O Silvio Lorusso βάζει τέλος στις διακρίσεις και έφτιαξε ένα κέρσορα για αριστερόχειρες. Κέρσορα; Ναι, αυτό το χεράκι που βγαίνει στο βελάκι της οθόνης σας όταν το περνάτε πάνω από ένα link; Αυτό.

    Ο Lorusso σχεδίασε λοιπόν ένα «χεράκι» το οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε από εδώ και λειτουργεί ως extension του Chrome browser σας. Μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα, αλλά είναι σημαντικό για όλους εσάς τους αριστερόχειρες που θέλετε να διατηρήσετε την νοητική σας κατάσταση. Ας υπάρχει κι ένα πράγμα στο Internet που ΔΕΝ είναι ανάποδο για εσάς.

    Πηγή: Gizmodo, Wikipedia

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles