24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πώς θα φτάσει το The Interview στη Βόρεια Κορέα; Με τα μπαλόνια του Park-Sang-hak!

    Το The Interview” είναι πλέον παντού, σε σινεμά των ΗΠΑ, online υπηρεσίες ανά τον κόσμο αλλά και… torrent sites για όσους αγαπούν μία μικρή δόση “παρανομίας”. Υπάρχει, όμως, ένα μέρος στον πλανήτη, όπου δύσκολα μπορεί να το βρει κανείς κι αυτό δεν είναι φυσικά άλλο από τη… Βόρεια Κορέα, τη χώρα που “ενέπνευσε” το σενάριο της ταινίας.

    park-sang-hak-jung-yeon-je-afp-getty

    Για να φτάσει και εκεί με έναν… ιδιαίτερο τρόπο, φροντίζει τώρα ο Park-Sang-hak ένας ακτιβιστής και αποστάτης από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ο οποίος σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ειδικά “μπαλόνια” για πετάξει από αέρος 100.000 αντίτυπα της ταινίας, τόσο σε DVD όσο και σε USB sticks, στη χώρα ξεκινώντας από τα τέλη του Ιανουαρίου.

    Το φιλόδοξό σχέδιό του έχει σκοπό να “ενοχλήσει” τις αρχές της χώρας, ζητώντας μάλιστα και τη βοήθεια της Silicon Valley όπου περνάει μέρος του χρόνου του ώστε να μπορέσει να το χρηματοδοτήσει. Τα ειδικά μπαλόνια 12 μέτρων κοστίζουν περί τα 4.000 ευρώ και τα έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν μεταφέροντας σε αυτά USB sticks με Wikipedia entries, DVDs με δημοφιλή τηλεοπτικά show, αντικυβερνητικά φυλλάδια ακόμη και… αμερικανικά δολάρια για τους συμπολίτες του, που σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμη και όσον αφορά την αγορά κάποιων αγαθών.

    Σε μία κίνηση που θέλει να υποστηρίξει με το δικό του “ηχηρό” τρόπο τη δημοκρατία ο Park-Sang-hak χρησιμοποιεί τώρα το “The Interview” ως “όπλο” για την επόμενη κίνησή του, δίνοντας μία σπάνια ευκαιρία σε όσους από τους συμπατριώτες του έχουν τα “τεχνικά” μέσα να παρακολουθήσουν την απαγορευμένη ταινία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles