BREAKING

0

Ποιο είναι το ιδανικό τυρί για μία πίτσα; Η... επιστήμη δίνει την απάντησή της

Οι περισσότεροι λατρεύουν την πίτσα. Ποια είναι, όμως, η ιδανική πίτσα που μπορεί να... παρασκευαστεί - ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, ποιο είναι το ιδανικό τυρί για την πιο απολαυστική και εμφανίσιμη πίτσα στον κόσμο; Η... επιστήμη δίνει πλέον την απάντησή της επίσημα και, απ' ό,τι φαίνεται, πρόκειται για την... μοτσαρέλα.

the-king-of-pizza-cheese

Η μελέτη που εντόπισε το NPR εξετάζει διαφορετικά τυριά και τη διαφορά τους σε γεύση και εμφάνιση όταν ψήνονται. Με απόλυτη σοβαρότητα και επιστημονική προσέγγιση φυσικά...

Το έγγραφο έχει την ονομασία "Quantification on Pizza Baking Properties of Different Cheeses and their Correlation with Cheese Functionality", με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι, μεταξύ άλλων, ο λόγος που η μοτσαρέλα είναι τόσο... μοναδική για επικάλυψη μίας πίτσας έχει να κάνει με τον τρόπο που έχει παρασκευαστεί και λόγω της εγγενούς της ελαστικότητας. Ο τρόπος που όταν ψήνεται δημιουργεί φουσκάλες και στη συνέχεια ξεροψήνεται και καίγεται σε ορισμένα σημεία είναι μοναδικός και προσφέρει το αποτέλεσμα που βλέπετε στην πίτσα σας (το οποίο σχετίζεται μεταξύ άλλων, και με την περιεκτικότητά του εν λόγω τυριού σε νερό και λάδι). Αντιθέτως, το cheddar δεν αποτελεί τόσο ιδανική περίπτωση, ενώ το ίδιο ισχύει και για άλλα τυριά όπως π.χ. το edam και η γραβιέρα.

Οι ερευνητές δημοσιοποίησαν τα ενδιαφέροντα συμπεράσματά τους σχετικά με το απόλυτο τυρί για μία πίτσα στο τεύχος Αυγούστου του Journal of Food Science.

Όσο για την απάντησή τους σε όσους δε θεωρούν τη μοτσαρέλα τόσο... γευστική από μόνη της, υπάρχει και είναι απλή: ανακατέψτε την με ένα άλλο τυρί ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο κοντά στο δικό σας γούστο. Γιατί όχι;

SOURCE

0 Comment