22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Να πώς δημιουργήθηκε ο ήχος του μηνύματος στο iPhone σου

    Δημιουργός του ήχου ειδοποίησης Tri-tone,  που ακούγεται κάθε φορά που λαμβάνεις μήνυμα στο iPhone, είναι ο σχεδιαστής λογισμικού Kelly Jacklin και «μοιράστηκε» την ιστορία στο προσωπικό του blog.

    Rule30Notes

    O Jacklin εξιστορεί τα γεγονότα του 1999, όλη τη διαδικασία που δημιούργησε αυτή την ειδοποίηση, αλλά και τη λογική πίσω από αυτό: «έψαχνα για κάτι απλό που θα κέρδιζε το ενδιαφέρον του χρήστη».

    Η δημιουργία του Tri-tone ξεκίνησε ως προσωπική χάρη στον φίλο του Jeff Robbin, έναν εκ των δημιουργών του SoundJam, του Music player για υπολογιστές Mac που μετέπειτα έγινε το iTunes που όλοι γνωρίζουμε, όταν η Apple αγόρασε την εταιρεία.

    Εκείνη την εποχή είχα μία αδυναμία στους ήχους marimba και kalimba, οπότε σκέφτηκα να δοκιμάσω και τους δύο. Έκανα επίσης μία μεγάλη αναζήτηση σε τράπεζες ήχου και βρήκα τους ήχους τριών οργάνων που επίσης μου άρεσαν: της άρπας, του ιαπωνικού koto και τον ήχο του pizzicato από τη χορδή του βιολιού.

    Έστησε αρχικά ένα πρόγραμμα που έτρεχε διάφορους συνδυασμούς από τις νότες που επέλεγε. Αφού καθόρισε το φορμάτ, αλλά και τη διάρκεια, δημιούργησε μία μικρή λίστα με 28 ήχους και ως αγαπημένο του, σημείωσε τον ήχο 158-marimba.aiff.

    Στέλνει τους ήχους στον φίλο του Robbin ο οποίος συμφώνησε με την επιλογή του και χρησιμοποίησε τον ήχο στο SoundJam. Ο media player πήγε καλά, χωρίς να κάνει κάποια τρελά νούμερα, αλλά κάποιους μήνες μετά ο Jacklin έμαθε ότι τον αγόρασε η Apple και οι φίλοι του developers του SoundJam είχαν προσληφθεί από την εταιρεία. Το 2001 ο media player κυκλοφόρησε από την Apple ως iTunes και μέσα σε όλους τους ήχους, είχε και τον 158-marimba.aiff.

    Τα χρόνια κύλησαν και ξαφνικά ήρθε το iPhone. Ο Jacklin δεν είχε καμία σχέση με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της συσκευής. Αρχίζουν και κυκλοφορούν οι συσκευές και ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι ο default ήχος για την ειδοποίηση μηνύματος ήταν αυτός που είχε φτιάξει εκείνος, αλλά με την πιο «high» ονομασία, Tri-Tone. Και κάπως έτσι, ο ήχος αυτός έγινε ο ήχος που σημαίνει ξαφνικά, για όλο και περισσότερο κόσμο στον πλανήτη «έχεις μήνυμα»….

    Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό post του Kelly Jacklin, εδώ. Και να ακούσετε (άλλη μία δισεκατομμυριοστή φορά) τον ήχο, αμέσως παρακάτω
    2012 apple tritone

    Powered by mp3skull.com

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles