22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    O Hacker του Hollywood

    Ακόμα κι αν δεν το ψάχνετε εσείς οι ίδιοι, σίγουρα θα έχετε κάνει «κλικ» σε μία φωτογραφία που υπόσχεται να σας δείξει τις πιο ιδιαίτερες στιγμές μίας μεγάλης πρωταγωνίστριας. Πώς, όμως, βγαίνουν στη δημοσιότητα τα κουτσομπολιά, οι πληροφορίες και οι προσωπικές φωτογραφίες των stars; Λοιπόν, όπως αποκαλύφθηκε από την σύλληψη του Chris Chaney, όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα… hacking.

    Όταν πριν 4 χρόνια ο Chris Chaney καθόταν μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του, άνεργος, χωρίς κάτι ιδιαίτερο να κάνει και είδε μία φωτογραφία της Scarlet Johansson, χωρίς μακιγιάζ και με τη γυμνή της πλάτη να αντικατοπτρίζεται στον καθρέφτη πίσω της, ενώ μπροστά φαινόταν ότι έβγαζε τη φωτογραφία η ίδια με το κινητό της, σκέφτηκε «πώς μπορώ  κι εγώ να βρω μία τέτοια»;

    Αυτή ήταν η αρχή για μία απίστευτη συνέχεια. Ο ίδιος άνθρωπος, ο Chris Chaney,  έγινε ο άνθρωπος που είχε πρόσβαση στην αλληλογραφία πολλών σταρ και γνώριζε τα πάντα γι αυτούς. Με ποιους κοιμούνται, πού ήθελαν να βρίσκονται χωρίς να τους αναγνωρίσει κανείς, λεπτομέρειες για ταινίες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, σε ποιους πρωταγωνιστές αρέσει να κάνουν sexting και άλλα πολλά.

    Οι τίτλοι τέλους γράφτηκαν πριν λίγες μέρες, όταν ο 33χρονος Chris Chaney, ξύπνησε για να δει μία ολόκληρη ομάδα της αστυνομίας πάνω από το κρεβάτι του να τον σημαδεύει με όπλα και να του ουρλιάζει ότι συλλαμβάνεται. Γιατί; Γιατί ήταν ο μεγαλύτερος χάκερ της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

    Το τραγικό δεν είναι οι πληροφορίες και οι πονηρές, ή προσωπικές, φωτογραφίες των αστέρων που διέρρευσαν. Τραγικός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση ο Chaney στους λογαριασμούς εκατοντάδων αστέρων. Και μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που η μόνη τεχνολογική κατάρτιση που είχε ήταν ότι διέθετε υπολογιστή μερικά χρόνια. Τίποτε παραπάνω.

    Ο Chaney λοιπόν, παραβίαζε τους λογαριασμούς των star, με ένα πολύ απλό τρόπο. Έκανε μία λίστα σε ένα word με το ονοματεπώνυμο κάποιων πρωταγωνιστών. Μετά, δοκίμαζε να δει αν ισχύει η διεύθυνση email με τη μορφή “όνομα.επώνυμο@gmail.com“. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πετύχαινε. Έπειτα, απαντούσε τις ερωτήσεις ασφαλείας για ανάκτηση του password, με στοιχεία που έβρισκε από το imdb.com!

    Ξεχάστε λοιπόν τα σύνθετα λογισμικά παραβίασης λογαριασμών και τις ιστορίες υψηλής «χακεριάς». Ο Chris Chaney απέκτησε πρόσβαση στα μεγαλύτερα μυστικά της Scarlet Johansson, της Christina Aguilera και δεκάδων άλλων ηθοποιών, παραγωγών και παραγόντων της κινηματογραφικής βιομηχανίας, με τον πιο μπακαλίστικο τρόπο. Διαβάστε την ιστορία του εδώ.

    Πηγή: GQ

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles