22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    O πιο φτηνός 3D printer γίνεται πραγματικότητα!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι οι 3D printers μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά σε μία σειρά από πραγματικά απίθανες κατασκευές, αποδεικνύοντας ότι το μόνο όριο είναι η φαντασία του εκάστοτε χρήστη. Ωστόσο, παρά τις εξελιγμένες δυνατότητες, το κόστος αγοράς τους είναι πάρα πολύ υψηλό, για αυτό και η οικιακή τους χρήση καθίσταται σχεδόν απαγορευτική. Όμως η QU-BD, μία μικρή εταιρεία  κατασκευής hardware που εδρεύει στο Arkansas και ειδικεύεται στην παραγωγή πρωτοποριακών προϊόντων, έχει τη λύση, καθώς κατάφερε να προχωρήσει στη διάθεση του πρώτου 3D printer, με τιμή πώλησης μόλις στα 199 δολάρια!

    QU-BD_oneup-1

    Πριν από περίπου 6 μήνες, οι υπεύθυνοι της QU-BD για να μπορέσουν να εκκινήσουν το project τους με τους εκτυπωτές QU-BD One Up, ζήτησαν την οικονομική βοήθεια των ενδιαφερόμενων αγοραστών, μέσω του Kickstarter. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα, προσφέροντας συνολικά το ποσό των 400.000 δολαρίων, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο που ήταν μόλις τα 9.000 δολάρια! Αυτή η επιτυχία είναι πραγματικά πρωτοφανής για μία τόσο μικρή επιχείρηση, καθώς η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός φτηνού εκτυπωτή πραγματικά αγαπήθηκε από το κοινό. Ήδη οι υπεύθυνοι της QU-BD έχουν ήδη ξεκινήσει την παράδοση των πρώτων σετ 3D εκτυπωτών με χαμηλό κόστος, καταβάλλοντας προσπάθεια για να καλύψουν την υπερβολική ζήτηση. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, το μυστικό για τη δημιουργία 3D printers με εξαιρετικά χαμηλή τιμή, έγκειται στο γεγονός ότι παραδίδονται στον αγοραστή χωρίς να είναι συναρμολογημένοι. O κάτοχος ενός QU-BD printer μόλις παραλάβει τα κομμάτια του εκτυπωτή του, μπορεί στη συνέχεια να τα συναρμολογήσει όπως εκείνος κρίνει καλύτερα.

    QU-BD_oneup-2

    Η επιτυχία της QU-BD, μας φανερώνει ότι οι 3D printers έχουν αρχίσει να γνωρίζουν ευρύτερη αποδοχή από το κοινό, για αυτό εάν η φιλοσοφία του 3D εκτυπωτή με χαμηλό κόστος τελικά καταφέρει να επικρατήσει, τότε δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον είναι σίγουρο ότι θα τους δούμε να μπαίνουν σε κάθε σπίτι. Εάν θέλετε να πάρετε μία μικρή γεύση για το τι κάνει η QU-BD δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί…

    https://www.youtube.com/watch?v=Yd9Z64vGoK0

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles