20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η οθόνη του επόμενου smartphone σας θα απολυμαίνεται μόνη της

    Το ξέρετε ότι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που έχετε στην κατοχή σας είναι το κινητό σας τηλέφωνο ε; Είναι η χαρά των βακτηρίων. Όχι μόνο γιατί το ακουμπάτε σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Ούτε γιατί το ακουμπάτε συνεχώς με τα χέρια σας, ό,τι κι αν έχετε κάνει πιο πριν, όπου κι αν είχατε ακουμπήσει πιο πριν. Αλλά γιατί ουσιαστικά, δεν το πλένετε. Οπότε, όπως και στα χαρτονομίσματα παραδείγματος χάριν, τα βακτήρια συσσωρεύονται και δημιουργούν αποικίες που φτάνουν με τον καιρό να μοιάζουν με την πόλη που φιλοξενεί τον Iron Throne, στο Game of Thrones: πολυπληθής, βρωμερή και επικίνδυνη.

    k-bigpic (1)

    Κι όμως η Corning, η εταιρεία που κατασκευάζει Gorilla Glass, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της ημερίδας για την τεχνολογία του πανεπιστημίου MIT πως, το επόμενο Gorilla Glass της οθόνης σας, θα διαθέτει  μία αντι-μικροβιακή επίστρωση που θα εξολοθρεύει τα μικρόβια μέσα σε δύο ώρες. Μπορεί το χρονικό διάστημα των δύο ωρών να μην σας φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά αν το καλοσκεφτείτε, πόσο χρονικό διάστημα έχετε το smartphone σας και αφήνετε να επιζούν πάνω στην οθόνη του διάφορα «ζωντανά», μάλλον εκπληκτικό το λέτε.

    Το ακόμα εντυπωσιακότερο που ανακοίνωσε η Corning για το Gorilla Glass που θα έρθει στις συσκευές μας είναι πως θα είναι πολύ περισσότερο διάφανο. Απ’ ότι λέει η εταιρεία, 10 φορές πιο διάφανο από το καθαρό νερό. Πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πολύ καλύτερη η θέαση της οθόνης μας στο εξωτερικό περιβάλλον. Πόσο καλύτερη; Όσο ο κύκλος στο κέντρο του γυαλιού, στην παρακάτω φωτογραφία.

    corning-antireflection

    Το νέο Gorilla Glass είναι έτοιμο και αναμένεται να υιοθετηθεί από κατασκευαστές κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι τότε, καλό είναι να μην φέρνετε σε επαφή την οθόνη του smartphone σας με τη γλώσσα σας. Εκτονωθείτε σε παγωτά και γλυφιτζούρια.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles