20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το νέο άγαλμα Android από χρώμιο (Chrome) δεν είναι απλά ένα νέο άγαλμα

    Ένα νέο αγαλματίδιο Android κοσμεί τον χώρο κοντά στο Κτίριο 45 των εγκαταστάσεων της Google στο Mountain View. Ένα άγαλμα(τάκι;) Android στο χρώμα του χρωμίου, τοποθετημένο πάνω από την είσοδο του κτιρίου 45, στην ίδια αυλή που έχουν τοποθετηθεί όλα τα προηγούμενα αγαλματάκια Android με το λανσάρισμα κάθε νέας έκδοσης του δημοφιλούς λειτουργικού.

    Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο Paul Wilcox, manager του Android Community στο G+ και όλοι ξεσηκώθηκαν λέγοντας πως με το αγαλματάκι αυτό η Google θέλει κάτι να πει. Κάτι για την επόμενη έκδοση Android ίσως; Ο Wilcox λέει πως όχι, αυτή η φωτογραφία είναι απλά η φωτογραφία ενός αγάλματος.

    Είναι επιτυχημένο ομολογουμένως, αλλά θα σας εξομολογηθώ ένα σενάριο που συζητούσαμε νωρίτερα με τον Γιώργο Ιωσηφίδη που συχνά βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στα πράγματα που συμβαίνουν, κυρίως λόγω της βαθιάς του γνώσης για τον χώρο της τεχνολογίας, αλλά και με την Χριστίνα Κιτσάτη που παρατηρεί και φιλτράρει τα πάντα που αφορούν τα λειτουργικά και τις συσκευές με ένα κριτικό μάτι που θα ζήλευαν πολλοί αναλυτές: γιατί θα πρέπει να φαίνεται απίθανη η προοπτική το Android να γίνει ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα για κινητές αλλά και όχι τόσο κινητές συσκευές;

    Ένα Chrome Android λειτουργικό, που θα ένωνε όλων των ειδών τις συσκευές, με την γνώση και την εμπειρία που έχει η Google στα κινητά και τα tablets, αλλά και την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα δουλειά που έχει κάνει ήδη στο Chrome OS. Ο Γιώργος μάλιστα το πήγε λίγο… παραπέρα. Θεωρεί πως η Microsoft με την δημιουργία των Windows 8 άνοιξε το κουτί της Πανδώρας που θα οδηγήσει δυνητικά στην απόλυτη κυριαρχία της Google. Με το να εισηγηθεί την «αλλαγή» των desktop υπολογιστών σε μηχανές που θα λειτουργούν και με την αφή, ανοίγει χώρο στην Google που γνωρίζει την αφή και το mobility πολύ καλύτερα από την Microsoft, άρα και κινδυνεύει να την καταποντίσει, σε ένα χώρο (του mobility) που η Microsoft ακόμα πασχίζει.

    Παρακινδυνευμένο; Ίσως, αν και δεν συμφωνούμε. Οι προσωπικοί μας υπολογιστές αλλάζουν, άλλαξαν ήδη. Κερδισμένος θα είναι εκείνος που θα τους εξελίξει και θα είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες, αλλά και θα μπορεί να προσφέρει ένα προϊόν με χρησιμότητα και σε τιμή που θα είναι συμπαθητική για όλους. Οι πλατφόρμες και τα λειτουργικά ενοποιούνται. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, όσο κι αν θέλει να μας πείσει για το αντίθετο ο «φωτογράφος» του νέου αγάλματος Android, εμείς πιστεύουμε πως δεν πρόκειται απλά για ένα διακοσμητικό στοιχείο στην μεγάλη αυλή της Google. Είναι ένα Chrome Android.

    Φώτο: Paul Wilcox via The Verge

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles