BREAKING

The North Face Zagori Mountain Running 2016: Ο αγώνας που σε κάνει "ένα" με τη φύση!

Ζαγόρι… μια λέξη που στο μυαλό μας φέρνει αυτόματα δροσιά, βουνό, γάργαρα νερά από κρυστάλλινες πηγές και μια γαλήνη. Αυτό είναι το ζαγόρι, «η γη που βρίσκεται πίσω από το βουνό», μια τεράστια έκταση στους πρόποδες της Πίνδου που φιλοξενεί 46 γραφικούς οικισμούς, γεμάτους ιστορία και ομορφιά. Ένας μικρός, ορεινός παράδεισος που ξυπνά τις αισθήσεις και σε κάνει να νιώθεις ζωντανός, έτοιμος να τον κατακτήσεις αλλά και να κατακτηθείς από αυτόν!

wind running team ζαγορι (14) wind running team ζαγορι (10)

Αφού απολαύσουμε τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων στα Ζαγοροχώρια, οι ματιές στρέφονται προς το βουνό. Μονοπάτια, πέτρες, δέντρα, έτοιμα να εξερευνηθούν. Ο απαραίτητος εξοπλισμός, ένα βράδυ καλής ξεκούρασης, ελαφρύ πρωϊνό και φύγαμε! Ο καθαρός αέρας σε αναζωογονεί, δε νιώθεις την κούραση στα πόδια, οι πνεύμονες τον ρουφούν άπληστα και συνεχίζεις… Το φάραγγι του Βίκου, το βαθύτερο στον κόσμο, προκαλεί δέος και θαυμασμό. Η χαράδρα του Αωού και το φαράγγι του Βοϊοδομάτη, μαζί με τα ομώνυμα ποτάμια που δίνουν ζωή στη μισή δυτική Ελλάδα, είναι από τα αξιοθέατα που κάθε Έλληνας πρέπει να απολαύσει… και όχι από φωτογραφίες ή video!

wind running team ζαγορι (15) wind running team ζαγορι (16)

Σε αυτόν τον μαγευτικό τόπο, έλαβε χώρα το διήμερο 22-24 Ιουλίου, το 5ο North Face Zagori Mountain Running, η δημοφιλής διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στους ορεινούς όγκους της Τύμφης και του Ζαγορίου που είναι μοναδική στο είδος της. Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από διαφορετικά μέρη του κόσμου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και φέτος τα όρια και τις αντοχές τους σε εξαιρετικά απαιτητικές ειδικές διαδρομές των 80 (TeRA), 42 (Marathon), 21 (Half-Marathon) και 10 χιλιομέτρων (entry race) και απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι η ισχυρή θέληση μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα πιο δύσκολα εμπόδια.

wind running team ζαγορι (11) wind running team ζαγορι (8)

Ο φετινός μεγάλος αγώνας των 80km TeRA είχε ρεκόρ διαδρομής όχι μόνο στη γενική κατηγορία αλλά και στην κατηγορία των γυναικών. Στη γενική κατηγορία λοιπόν, νικητές αναδείχθηκαν οι 1ος Θεοδωρακάκος Δημήτριος (Salomon Hellas), 2ος Χάρης Καλαμπούκας-(ODLO-La Sportiva) και 3ος ο Ιωάννης Παπαηλίας (Fifth Element), ενώ στην κατηγορία των γυναικών στα 80km, στο βάθρο ανέβηκαν οι: 1η Katarzina Cekoska (Kasimis Training), 2η Δήμητρα Μπίκα (My Athlete-Dynafit) και στην 3η θέση η Σοφία Καλογήρου (Fifth Element)

wind running team ζαγορι (12) wind running team ζαγορι (6)

Για πρώτη φορά στη γενική κατηγορία των 42km, ανέβηκε γυναίκα στο βάθρο των νικητών, όπου 1ος τερμάτισε ο Jancek Bokoc (Kasimis Training/INOV8), 2ος ο Νίκος Καλοφύρης (The North Face) και 3η η πρέσβειρα της WIND Running Team, Γλυκερία Τζιατζιά (Salomon Hellas). Στην κατηγορία των γυναικών, την Γλυκερία Τζιατζιά ακολούθησαν οι Μυρσίνη Κολυφά και Βιργ. Παπαποστόλου.

wind running team ζαγορι (7) wind running team ζαγορι (4)

Παράλληλα, για τους μικρούς φίλους του τρεξίματος, έλαβε χώρα για μία ακόμη φορά ο παιδικός αγώνας τρεξίματος Zagoraki M.R., όπου τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να τρέξουν σε μία απόσταση 1 χιλιόμετρου στο χωριό Τσεπέλοβο, ενώ αξίζει να αναφερθούμε και στο νυχτερινό αγώνα Counterpain Zagori Night Run, όπου οι συμμετέχοντες έτρεξαν σε μία ξεχωριστή νυχτερινή διαδρομή για φιλανθρωπικό σκοπό, με τα έσοδα από τoυς δωροθέτες του αγώνα να διατίθενται για το υπερπολύτιμο έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Ιωαννίνων.

wind running team ζαγορι (5) wind running team ζαγορι (3)

Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι έδωσαν και φέτος τον καλύτερο τους εαυτό και στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο τους αθλητές και τις αθλήτριες, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχή ολοκλήρωση του The North Face Zagori Mountain Running για μία ακόμη χρόνια.

wind running team ζαγορι (2) wind running team ζαγορι (13)

Μέγας χορηγός του The North Face Zagori Mountain Running ήταν η WIND που με το 4G δίκτυό της ταξίδεψε τις εικόνες των μοναδικών διαδρομών σε όλο τον κόσμο. H WIND όπως σε κάθε νησί και επαρχία της χώρας, προσφέρει αυτό που μπορεί καλύτερα απ’όλους: Τις τηλεπικοινωνιακές της υπηρεσίες μέσα από το νέο, ταχύτατο 4G δίκτυό της, ώστε κάθε οικισμός και κάθε σπίτι να είναι συνδεδεμένος με όλο τον κόσμο, τηλεφωνικά και μέσω Διαδικτύου.

wind running team ζαγορι (1)

H Wind Running Team έγραψε ιστορία σε ένα ακόμη North Face Zagori Mountain Running και σίγουρα ανυπομονούμε για το επόμενο event που θα διεξαχθεί του χρόνου!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ

0 Comment