15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    The Pirate Cinema: Όταν η πειρατεία γίνεται τέχνη

    Ένα βίντεο installation που εκτίθεται στο Φεστιβάλ Ήχου και Εικόνας που πραγματοποιείται στην Ολλανδία, από τον Γάλλο Nicolas Maigret, χρησιμοποιεί λογισμικό υποκλοπής με το όνομα The Pirate Cinema. Το λογισμικό αυτό συνεχώς κατεβάζει τα 100 πιο δημοφιλή torrents του The Pirate Bay από τους διάφορους peers  και στις οθόνες του installation βλέπει κανείς αποσπάσματα από τα torrents, πριν αυτά «πεταχτούν» και αντικατασταθούν από τα καινούρια.

    The Pirate Cinema

    Η οθόνη λοιπόν είναι ένα κολάζ από  τα άπειρα αρχεία που ανταλλάσσουν οι peers, τα οποία αναπαράγονται για λίγα λεπτά, όσο βρίσκονται στην διαδικασία ανταλλαγής. Χωρίς να το ξέρουν, οι χρήστες συνθέτουν αυτό το ατέρμονο κολάζ από τα αρχεία που επιλέγουν να κατεβάσουν κάθε στιγμή.

    O Γάλλος καλλιτέχνης μάλιστα, παραχωρεί και μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο We make money not art, για το κατά πόσον έχει επηρεαστεί από την αυστηρή νομοθεσία κατά της πειρατείας στη Γαλλία, αν φοβάται πως εξαιτίας του έργου του θα έχει προβλήματα με το νόμο, αλλά και τι πιστεύει για την διανομή κινηματογραφικού υλικού μέσω P2P, ως τεχνολογία, αλλά και ως μέσο επηρεασμού αναμφισβήτητα της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles