12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    The Selfish Ledger: Το εσωτερικό video της Google που αποκαλύπτει ένα …ανησυχητικό μέλλον καθολικής συλλογής δεδομένων

    Το “The Selfish Ledger” δημιουργήθηκε ως ένα video που έπρεπε να κυκλοφορήσει εσωτερικά στην Google μόνο, όμως διέρρευσε. Και η αλήθεια είναι ότι κρύβει ένα μέλλον που προκαλεί ανησυχία.

    sl

    Δημοσιεύεται από το The Verge, αποτελώντας ένα film διάρκειας 9 λεπτών που δείχνει ένα μέλλον όπου η καθολική συλλογή δεδομένων από τις εταιρείες και ο τρόπος που χρησιμοποιείται είναι κάτι φιλόδοξο αλλά και ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την κοινωνία μας.

    Δημιουργήθηκε στα τέλη του 2016 από τον επικεφαλής του Project X (πρώην Google X) και συνιδρυτή της Near Future Laboratory, Nick Foster, παρουσιάζοντας ένα μέλλον καθολικής συλλογής δεδομένων, όπου η Goοgle βοηθά τους χρήστες να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους τους και custom-prints εξατομικευμένες συσκευές να συλλέγουν περισσότερα δεδομένα, αλλά και καθοδηγεί τη συμπεριφορά ολόκληρων πληθυσμών για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων όπως η φτώχεια και οι ασθένειες.

    Εκπρόσωπος του Project Χ έστειλε την παρακάτω δήλωση στο The Verge σχετικά με το video:

    Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ενοχλητικό – έτσι έχει σχεδιαστεί να είναι. Αυτό είναι ένα πείραμα από την ομάδα σχεδιασμού πριν από χρόνια που χρησιμοποιεί μια τεχνική γνωστή ως “κερδοσκοπική σχεδίαση” για να διερευνήσει δυσάρεστες ιδέες και έννοιες και να προκαλέσει συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Δε σχετίζεται με κανένα τρέχον ή μελλοντικό προϊόν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles