15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    «The Snappening». Νέα διαρροή γυμνών φωτογραφιών και videos από χρήστες του Snapchat

    Λίγο καιρό μετά τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών από celebrities έρχεται ένα νέο “παρόμοιο” σκάνδαλο να απασχολήσει και… “απλούς” χρήστες. Ιδού, λοιπόν, το “Snappening”, το οποίο αφορά data από το Snapchat (μία δημοφιλή εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες της να στέλνουν φωτό και videos στους φίλους τους τα οποία εξαφανίζονται μετά από 10 δευτερόλεπτα χωρίς να αποθηκεύονται), που, όπως φαίνεται, διέρρευσαν.

    the-snappening-snapchat-photos-stolen

    Το υλικό αφορά 90.000 κλεμμένες φωτό και 9.000 videos σ’ ένα αρχείο 13,6GB που διέρρευσε στο 4chan. Οι εικόνες προέρχονται κυρίως από ανήλικα άτομα από την Ευρώπη, με τις περισσότερες να αφορούν “ιδιαίτερες” στιγμές τους.

    Η διαρροή, ωστόσο, δεν προέρχεται από κάποιο χακάρισμα στο ίδιο το σύστημα του Snapchat, αλλά αφορά έναν third party client που παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης των φωτογραφιών του. Πρόκειται για το Snapsaved.com, το οποίο επιβεβαίωσε hacking στους servers του, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι, πέρα από 500MB φωτογραφιών, δεν έχει κλαπεί κάτι άλλο, όπως προσωπικές πληροφορίες χρηστών. Το team του Snapsaved.com, σε κάθε περίπτωση, διέγραψε τη σελίδα και τη database της ως αντιμετώπιση στην παραβίαση, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι hackers δεν είχαν προλάβει να αποκτήσουν αρκετό υλικό, ώστε να δημιουργήσουν μία indexed online database, όπως είχαν απειλήσει.

    Πρόκειται, βέβαια, για μία ακόμη διαρροή που προβληματίζει και μας υπενθυμίζει ότι, όταν αποφασίσουμε να τοποθετήσουμε κάτι με οποιονδήποτε τρόπο στο Διαδίκτυο, δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχό μας και υπάρχει πιθανότητα να φτάσει σε “μάτια” που δεν επιθυμούμε. Ειδικότερα, δε, όταν είμαστε απρόσεκτοι με τη χρήση third-party εφαρμογών, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο… επικίνδυνα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles