24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Μήπως πάσχεις από Social Media FoMO; Μάθε τώρα

    Facebook bed

    Είναι πασιφανές πως τα Social Media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Με τη ραγδαία αύξηση χρήσης Smart Phone δε, μπορούμε να ανανεώνουμε τα status μας, να ανεβάζουμε φωτογραφίες, βίντεο και τραγούδια αλλά και να παρακολουθούμε τι κάνουν οι «φίλοι» μας, όπου και αν βρισκόμαστε.

    Τώρα που οι διακοπές είναι ακριβώς στη γωνία, θέλεις να ξέρεις τα πάντα! Από το μέρος προορισμού των φίλων σου,  μέχρι το μέρος που διασκέδασαν. Θέλεις να μάθεις τα πάντα για το πώς περνάει το χρόνο του ο πρώην σύντροφός σου ή η κολλητή για την οποία τρέφεις αισθήματα που δεν έχεις εξομολογηθεί. Από φόβο λοιπόν, μήπως χάσεις κάτι ενδιαφέρον μπαίνεις κάθε 5 λεπτά στο Twitter και κάθε 2 δευτερόλεπτα πατάς Refresh για να δεις ότι δεν σου έχει ξεφύγει κάτι από το newsfeed στο Facebook.

    Αν νιώθεις ότι σε περιγράφουν τα παραπάνω, τότε υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πάσχεις από Fear of Missing Out (FoMO).

    Ως FoMO χαρακτηρίζεται το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο σε κατακλύζει ο φόβος μήπως χάσεις κάτι ενδιαφέρον που κάνουν οι άλλοι και για το λόγο αυτό είσαι συνεχώς συνδεδεμένος.

    Αν ανησυχείς μήπως πάσχεις από FoMO, μάθε πως ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Essex με επικεφαλής τον Dr Andy Przybylski, δημιούργησαν ένα test για τη διάγνωσή του.

    fomo level

    Ο Dr Andy Przybylski επισημαίνει πως το φαινόμενο του FoMO δεν είναι κάτι νέο αλλά η σύγχρονη τεχνολογία και τα social media μας προσφέρουν ένα “παράθυρο” στις ζωές των άλλων με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει ποτέ άλλοτε.

     Το τεστ αποτελείται από 17 ερωτήσεις κλειστού τύπου και με την υποβολή των απαντήσεων σου γνωστοποιεί σε ποιο από τα 3 επίπεδα του FoMO (χαμηλό, μεσαίο, υψηλό) κατατάσσεσαι.

    Ποιό είναι το επίπεδο του social media FoMo σου; Μάθε τώρα κάνοντας το τεστ εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles