19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα τρία πρόσωπα του σύγχρονου Sherlock Holmes

    sherlock-holmes

    Τα τελευταία χρόνια, έχει επιστρέψει στη «μόδα» και στις οθόνες μας, ένας από τους πιο αξεπέραστους αντιήρωες της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα και απόλυτο nerd: ο Sherlock Holmes.

    Lucy-Liu-and-Jonny-Lee-Miller-of-CBS-Elementary

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στα πειρατικά downloads κάνει θραύση η σειρά Elementary, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2012 την πρώτη σεζόν της και έχει ως πρωταγωνιστές, τον Jonny Lee Miller και τη Lucy Liu. Ο τηλεοπτικός αυτός Sherlock είναι ένας πρώην ναρκομανής που βρίσκεται στο στάδιο της επανένταξης, με τη βοήθεια ΤΗΣ Dr. Watson και δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη. Είναι geek, δεν πάει πουθενά χωρίς το smartphone του και γνωρίζει με εμμονή τα πάντα: από γλώσσες προγραμματισμού, μέχρι και τη σύσταση του παραμικρού χαρμανιού καφέ. Οι ενδυματολογικές του επιλογές διαφέρουν πολύ από την παράδοση της κάπας και του γνωστού καπέλου και ο τρόπος που δείχνει τη στοιχειώδη τρυφερότητα προς την συνοδό του κα Watson, είναι μάλλον…. λιγότερο φλεγματικός απ’ ότι είχαμε συνηθίσει.

    sherlock-homes-robert-downey-jr-and-jude-law1

    Το άλλο πρόσωπο του σύγχρονου Sherlock Holmes είναι το ίδιο (και ακόμα περισσότερο) χαοτικό, αλλά κάμποσο πιο «εφετζίδικο». Είναι αυτό του Robert Downey Jr. που γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει παράνοια και εξαρτήσεις, αλλά μαζί με τον δικό του Dr. Watson, (Jude Law) δραστηριοποιείται στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, με χάρη, απίστευτη εξυπνάδα και πάντα ενάντια σε κορυφαίες εγκληματικές φυσιογνωμίες, όπως αυτή του σκιώδους Moriarty. Αυτός ο Sherlock Holmes είναι geek αλλά με την ευρύτερη έννοια του όρου. Εμφανίζει τις γνωστές του «μαντικές» ικανότητες που βασίζονται εξ ολοκλήρου στην αναλυτικότατη σκέψη του και έχει μία ιδιαίτερη προτίμηση στην γραφολογία. Υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Guy Ritchie, αυτός ο Sherlock, θα εμφανιστεί και πάλι στις οθόνες των κινηματογράφων το 2015.

    Sherlock, Benedict Cumberbatch

    Ο τρίτος Sherlock είναι και ο αγαπημένος μας. Στη σειρά του BBC που ξεκίνησε τις προβολές των πρώτων 6 επεισοδίων το 2010 και το 2011, ο Benedict Cumberbatch είναι ο πιο Βρετανός και πιο Sherlock, Sherlock Holmes που έχουμε δει από την εποχή πάλι του BBC και τον Basil Rathbone. Ο Sherlock του BBC, με τον βετεράνο στρατιωτικό Dr. Watson (Martin Freeman), δραστηριοποιούνται στο σύγχρονο Λονδίνο και είναι bloggers, geeks και φανατικοί της χημείας. Το νέο επεισόδιο της σειράς τηλεταινιών αναμένεται το 2014, καθώς η παραγωγή του ξεκίνησε μόλις τον Μάρτιο. Γιατί αγαπάμε τον Benedict Cumberbatch στον ρόλο του Sherlock; α. Γιατί είναι «πιο Βρετανός πεθαίνεις», β. γιατί τον θεωρούμε εξαιρετικό ηθοποιό και γ. γιατί μία παραγωγή του BBC με ήρωα τον Sherlock Holmes έχει την ίδια ιστορική και ποιοτική αξία με το ίδιο το έργο του Sir Arthur Conan Doyle.

    Εσείς… ποιον προτιμάτε αλήθεια;

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles