12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το τέλος της BlackBerry είναι κοντά;

    Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση της Blackberry δεν είναι και τόσο… ανθηρή, καθώς η ιστορική εταιρεία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό το BlackBerry Priv να αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» της γνωστής εταιρείας. Η παραπάνω διαπίστωση δεν προέρχεται από κάποιον παράγοντα της αγοράς, ο οποίος γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, αλλά από τον ίδιο τον CEO της BlackBerry, John Chen, o οποίος σε μία πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε ότι εάν η BlackBerry δεν καταφέρει να πιάσει τους στόχους της στο άμεσο χρονικό διάστημα, τότε δεν αποκλείεται να αποσυρθεί από την αγορά των smartphones. BlackBerry Phones

    Σύμφωνα με τον John Chen, οι «στόχοι» της καναδικής εταιρείας μεταφράζονται σε 5 εκατομμύρια συσκευές το χρόνο, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να γυρίσει η BlackBerry στην κερδοφορία. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της BlackBerry, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους πωλήθηκαν στην αγορά κοντά στα 800.000 τηλέφωνα. Η BlackBerry σε αυτή τη φάση που βρίσκεται στηρίζει πολλά στην επιτυχία του Priv, καθώς εάν και αυτή η συσκευή πραγματοποιήσει χαμηλές πτήσεις στην αγορά, τότε δεν αποκλείεται ο John Chen να ρίξει τους τίτλους τέλους στην ιστορική εταιρεία. Εάν αυτό συμβεί, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα χαθεί εντελώς η BlackBerry από το προσκήνιο, καθώς το πιθανότερο είναι να εστιάσει στην ανάπτυξη security-based τεχνολογιών για άλλες πλατφόρμες όπως το Apple iOS και το Google Android. Χωρίς αμφιβολία, οι επόμενοι μήνες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα κρίνουν πολλά αναφορικά με το μέλλον της γνωστής εταιρείας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles