24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    The X-Files: 20 facts της διάσημης σειράς

    Σήμερα έχουμε την μεγάλη πρεμιέρα της σειράς που σημάδεψε το τηλεοπτικό σκηνικό, που δημιούργησε ένα fan base που δεν είχε προηγούμενο. 20 plus χρόνια από την στιγμή που μπήκε το The X-Files στη ζωή μας και κοντά 13 χρόνια από τότε που σταμάτησε μετά από 9 εντυπωσιακές σεζόν και 202 επεισόδια, η περίφημη σειρά του Chris Carter επιστρέφει για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη μυθολογία γύρω απ’ αυτή.
    Για την ακρίβεια η πρεμιέρα έγινε στις 6:15 σήμερα το πρωί, ταυτόχρονα με την Αμερική, αλλά ξενύχτησαν λίγοι oπότε οι περισσότεροι πάμε για σήμερα στις 21:50 Ήρθε η ώρα λοιπόν για το περίφημο reboot του The X-Files, από το κανάλι FOX, και εμείς με αυτή την ευκαιρία θυμόμαστε 20 από τα πιο ενδιαφέροντα facts του X-Files.

    x-files-2016

    * Η “Dana Scully” πήρε το όνομά της από τον διάσημο σπορτκάστερ Vin Scully, ενώ ο Fox Mulder από το επίθετο της μητέρας του Chris Carter.

    * Τα σήματά τους δεν έλεγαν «Federal Bureau of Investigation» γιατί ακόμα και αν γυρίζεις μία τηλεοπτική σειρά, είναι παράνομο να φτιάξεις ένα ψεύτικο σήμα του FBI. Γι’ αυτό και έγραφαν «The Federal Bureau of Justice, United States Department of Investigation».

    * Ο Chris Carter δεν είχε σκοπό να κρατήσει για παραπάνω από ένα επεισόδιο τον ρόλο του μυστηριώδη ανθρώπου με το τσιγάρο, όμως εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τον William B. Davis που τον έκανε πρωταγωνιστή.

    * Ο William B. Davis μάλιστα ήταν ο acting coach της Lucy Lawless (Xena) που έπαιξε την Shannon McMahon στη σειρά.

    * Για να ερμηνεύσει τον ρόλο της Scully, η Gillian Anderson βασίστηκε στην Jodie Foster και την δική της απόδοση της Clarice Starling, στη Σιωπή των Αμνών. Και ήταν τόσο καλή που η παραγωγή έφτιαξε ένα συμβόλαιο που την απέτρεπε να παίξει κάποιο άλλο FBI πράκτορα. Έτσι όταν εμφανίστηκε η ώρα του Hannibal, μπορεί η Anderson να ενδιαφέρθηκε, αλλά λόγω του συμβολαίου δεν μπορούσε να εμπλακεί περαιτέρω.

    * Ο αρχικός σχεδιασμός για τη σειρά ήταν να διαρκέσει 5 σεζόν και μετά να ξεκινήσει μία σειρά ταινιών. Όμως η Fox αποφάσισε πως η σειρά ήταν πολύ δημοφιλής και έτσι άλλαξε το πλάνο.

    * Όταν η Anderson έμεινε έγκυος στην αρχή της δεύτερης σεζόν, υπήρξαν πολλοί παραγωγοί που προσπάθησαν να την βγάλουν από το καστ. Ευτυχώς απέτυχαν.

    * Η εγκυμοσύνη της ήταν και ο λόγος που… έπεσε θύμα απαγωγής στη δεύτερη σεζόν. Οι σεναριογράφοι έπρεπε να βρουν κάποιο τρόπο για να καλύψουν την απουσία της.

    https://www.youtube.com/watch?v=T0sVps-bRsA

    * Η σειρά χρησιμοποίησε πολλά ψεύτικα περιοδικά και εφημερίδες, με αρκετούς τίτλους στα πρωτοσέλιδα να είναι απολαυστικοί.

    * Αν ακούγατε στη σειρά πολλά τραγούδια των Filter, της αμερικανικής μπάντας που έκανε αίσθηση στα 90s, ήταν επειδή ο Robert Patrick (o πράκτορας John Doggett) είναι ο αδελφός του Richard Patrick, τραγουδιστή του συγκροτήματος.

    * Όταν οι παραγωγοί χρειάστηκαν μία νεαρή «Scully» για ένα flashback, στράφηκαν στην… οικογένεια Anderson και πήραν την πραγματική αδελφή της Gillian, που φυσικά της μοιάζει πολύ.

    * Το επεισόδιο «Irresistible» της season 2 ήταν τόσο τρομακτικό –είχε για πρωταγωνιστή έναν νεκρόφιλο- που το κανάλι απαίτησε να ξαναγυριστεί αφού το θεώρησε «απαράδεκτο για προβολή».

    * Ο Jack Black ήταν ανάμεσα στους πολλούς μελλοντικούς αστέρες που εμφανίστηκαν στη σειρά.

    * Όταν στηνόταν ακόμα το X-Files ο David Duchovny είχε προτείνει για το ρόλο της Scully, την Jennifer Beals. Οι δυο τους ήταν μαζί στο κολέγιο.

    * Για το ρόλο του Mulder είχαν αντίστοιχα δοκιμαστεί οι Bruce Campbell, Adam Baldwin, Dean Cain και Lou Diamond Phillips.

    * O Duchovny είναι μεγάλος fan των New York Knicks, ένα χαρακτηριστικό που οι σεναριογράφοι το μετέφεραν και στο σενάριο.

    * Σχεδόν ολόκληρη τη σειρά η Anderson την πέρασε ανεβασμένη επάνω σ’ ένα… κουτί, αφού είναι αρκετά πιο κοντή από τον Duchovny. Οι παραγωγοί ήθελαν να μετριάσουν την διαφορά και σκέφτηκαν αυτή τη λύση.

    https://www.youtube.com/watch?v=_nhEIIFupr0

    * Το τατουάζ της Scully είναι ένα φίδι που δαγκώνει την ουρά του, κάτι που συμβολίζει τον συνεχή κύκλο της ζωής.

    * H Anderson και ο Duchovny πέρασαν αρκετές φορές πίσω από την κάμερα για να σκηνοθετήσουν κάποια επεισόδια.

    * Το μουσικό θέμα της σειράς έγινε τυχαία, όταν ο συνθέτης Mark Snow ακούμπησε τον αγκώνα του στο keyboard με το “echo” να είναι πατημένο. Του άρεσε ο «creepy» ήχος που ακούστηκε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles