18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Θέλει να επιστρέψει στο Facebook! Αίτημα Donald Trump στη Meta για να “ξεμπλοκάρει” το λογαριασμό του

    Οι περισσότεροι θυμόμαστε το “μπλόκο” του πρώην προέδρου των Η.Π.Α Donald Trump από δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook ή το Twitter, μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο. Πρόσφατα δημοσιεύματα όμως αναφέρουν ότι ο Trump ζήτησε, με σχετική επιστολή, από τη Meta να άρει το ban από το λογαριασμό του και να επιτρέψει την επιστροφή του στην πλατφόρμα, παρά το γεγονός ότι πλέον διαθέτει δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

    Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πλανητάρχης είδε το λογαριασμό του στο Facebook να μπλοκάρεται για 24 ώρες πριν μερικά χρόνια, επειδή θεωρήθηκε υποκινητής βίας. Η Meta όμως αποφάσισε στη συνέχεια να “εξορίσει” επ’ αόριστον τον Trump από την υπηρεσία, αναφέροντας τον Ιούλιο του 2021 ότι θα σκεφτόταν μετά από 2 χρόνια να αναθεωρήσει την απόφασή της και να δώσει πίσω στον Trump το λογαριασμό. Αν αυτό, βέβαια, δεν αποτελούσε κίνδυνο για το κοινό.

    Μετά την επιστολή του Trump προς την εταιρεία, η Meta ανέφερε ότι θα κάνει γνωστή την απόφασή της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς το ban έτσι κι αλλιώς δε θα ίσχυε για πάντα. Με την επιστολή ο Trump επιχειρεί να αποκτήσει εκ νέου τον έλεγχο του λογαριασμού του πριν τις εκλογές του 2024, καθώς στο Facebook έχει περίπου 34 εκατ. followers και η συγκεκριμένη πλατφόρμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προεκλογική του εκστρατεία το 2016.

    Διαβάστε επίσης:

    Δωρεάν streaming τηλεοπτικών καναλιών έρχεται στο YouTube (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles