12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Θέλεις να δεις πώς φτιάχνονται τα νέα αεροπλανοφόρα;

    Όσοι από εσάς είχατε την ευκαιρία να κατεβείτε στον Πειραιά πρόσφατα και να απολαύσετε, έστω κι από μακριά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Enterprise, που ετοιμάζεται για «συνταξιοδότηση», θα έχετε μία εικόνα, έστω κι εκ του μακρώθεν για το μέγεθός του και για το γεγονός ότι είναι μία πλωτή πολιτεία.

    Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε το Gerald R. Ford. Είναι το νέου τύπου αεροπλανοφόρο που θα είναι και η ναυαρχίδα του νέου στόλου αεροπλανοφόρων του Αμερικανικού Ναυτικού. Γιατί μας νοιάζει; Γιατί είναι το πρώτο αεροπλανοφόρο που σχεδιάζεται εξ ολοκλήρου με την χρήση λογισμικού 3D σχεδίασης .

    Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τις διάφορες φάσεις κατασκευής του νέου αεροπλανοφόρου, στο τρισδιάστατο μοντέλο, αλλά και μία πολύ σύντομη προσομοίωση της τελικής του εικόνας, έτσι όπως κατασκευάζεται από τους ναυπηγούς που είναι επικεφαλείς.

    Τα νέα αεροπλανοφόρα, θα είναι πολύ περισσότερο αυτόνομα από το Nimitz ή το Enterprise, με νέο σχεδιασμό στο κατάστρωμά τους ώστε να εξυπηρετούν περισσότερα και διαφορετικού τύπου αεροπλάνα. Ο «πύργος» ελέγχου είναι φανερά πιο μικρός και διαφορετικά τοποθετημένος.

    Ενεργειακά, τα νέας γενιάς αεροπλανοφόρα, θα χρησιμοποιούν δύο νέου τύπου πυρηνικούς αντιδραστήρες που ονομάζονται A1B. Θα είναι πολύ περισσότερο αυτόνομα ενεργειακά και οι αντιδραστήρες αυτοί, θα χρειάζονται πολύ λιγότερο προσωπικό για την συντήρησή τους.

    Τα ναυπηγία Huntington Ingalls’s Newport θα παραδώσουν πλήρες το σκάφος το 2015 και αναμένεται να μείνει στην θάλασσα για περίπου 50 χρόνια, όπως και τα σκάφη που αντικαθιστά.

    Πηγή: Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles