24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Θέλεις να σπουδάσεις στο Stanford από το σπίτι σου;

    Πριν λίγο καιρό σας είχαμε παρουσιάσει τα Online μαθήματα του MIT και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτά, να τα παρακολουθήσετε και να πάρετε πιστοποίηση από ένα τόσο αναγνωρισμένο και σοβαρό ίδρυμα.

    Την περασμένη εκπαιδευτική χρονιά, το επίσης πολύ γνωστό πανεπιστήμιο Stanford, εγκαινίασε τα δικά του Online, δωρεάν courses και δίνει έτσι το στίγμα στον τρόπο που θα αλλάξουν τα εκπαιδευτικά πράγματα μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

    Αφορμή για την αναφορά μας στα διαδικτυακά μαθήματα του πανεπιστημίου Stanford ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον post του Wired, στο οποίο ο συντάκτης, έγραψε για την εμπειρία του να παρακολουθήσει όλο τον κύκλο μαθημάτων της εισαγωγής στην Τεχνητή Νοημοσύνη, από τους καθηγητές του πανεπιστημίου Sebastian Thrun και Peter Norvig. Τον τελευταίο τον γνωρίζουμε αμυδρά από την θέση του ως Διευθυντή Έρευνας στη Google.

    Ο κύκλος μαθημάτων στην εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, παρακολουθήθηκαν από 160.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Η παρακολούθηση γινόταν από το site του προγράμματος και οι διαλέξεις των καθηγητών καταγράφονται σε βίντεο που ανεβαίνει στο Youtube. Υπάρχει ένα πολύ σαφές και αυστηρό πρόγραμμα για την παρακολούθηση των διαλέξεων, την κατάθεση εργασιών αλλά και την διεξαγωγή των εξετάσεων. Στο τέλος του κύκλου μαθημάτων οι φοιτητές λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του προγράμματος, από το Stanford, με την βαθμολογία που μάζεψαν, τόσο από τις εργασίες που κατέθεσαν, όσο κι από τις τελικές εξετάσεις.

    Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πρακτική, το Stanford εισάγει νέα μαθήματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε online, αφού πρώτα κάνετε εγγραφή. Στις 16 Απριλίου 2012 ξεκινά το CS212 – Σχεδιασμός Προγραμμάτων Υπολογιστών, με εισηγητή τον Peter Norvig. Tις λεπτομέρειες εγγραφής και τις προϋποθέσεις για να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα, μπορείτε να τις δείτε εδώ

    Στις 16 Απριλίου επίσης, ξεκινά ο κύκλος μαθημάτων CS373 – Προγραμματίζοντας ένα ρομποτικό αυτοκίνητο με εισηγητή τον Sebastian Thurn. Πληροφορίες, πρόγραμμα και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σας, μπορείτε να δείτε εδώ.

    Είναι πολύ έντονη η συζήτηση τον τελευταίο καιρό πως τα προγράμματα του Stanford, του MIT και άλλων πανεπιστημίων, που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την παράδοση διαλέξεων και ολόκληρων κύκλων μαθημάτων, αλλά και πιστοποιήσεων, αλλάζουν δραματικά το τοπίο στην ανώτατη εκπαίδευση. Κάποιοι φοιτητές, ονομάζουν αυτά τα μαθήματα “το νέο Woodstock της ψηφιακής εποχής” και δεν έχουν άδικο.

    Άλλος ένας τρόπος που αλλάζει η πραγματικότητά μας, εξαιτίας του διαδικτύου θα είναι και η δυνατότητα να διεκδικούμε την ανώτατη εκπαίδευσή μας, με μόνη προϋπόθεση μία σύνδεση στο internet. Χωρίς μετακομίσεις, χωρίς ακριβά δίδακτρα, χωρίς υπηκοότητες, χωρίς διακρίσεις. Όσο κι αν τελευταία τείνουμε να το ξεχνάμε, αυτό είναι το διαδίκτυο: Το παράθυρο στη γνώση και την επαφή μεταξύ των ανθρώπων.

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles