23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Θέλετε μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο smartphone σας; Αφαιρέστε το Facebook app!

    Τα προβλήματα γρήγορης εξάντλησης της μπαταρίας που προκαλεί η εφαρμογή Facebook σε πολλές Android συσκευές είναι γνωστά εδώ και μερικά χρόνια. Πέρυσι, το Facebook παραδέχθηκε από τη μεριά του ότι το πρόβλημα όντως υφίσταται και δήλωσε ότι εργάζεται πυρετωδώς για να περιορίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα σε νεότερη έκδοση της εφαρμογής. Ένα χρόνο μετά, το πρόβλημα παραμένει και πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες που εκφράζουν παράπονα σε διάφορες διαδικτυακές κοινότητες για την κάκιστη διαχείριση ενέργειας εκ μέρους της εφαρμογής.

    facebook-app

    Η ιστοσελίδα Tech World Zone προέβη πρόσφατα στη διεξαγωγή ορισμένων δοκιμών του Facebook app σε μια Nexus 6P συσκευή χρησιμοποιώντας το Metal. Τα αποτελέσματα των δοκιμών μιας εβδομάδας έδειξαν ότι, με την αφαίρεση της εφαρμογής Facebook, βελτιώθηκε η διάρκεια της μπαταρίας κατά 20% κάθε μέρα. Μάλιστα, η απεγκατάσταση της εφαρμογής βελτίωσε σημαντικά τις επιδόσεις του Android στο σύνολό του.

    Να σημειωθεί, ότι το app συνεχίζει να παραμένει ενεργό στο παρασκήνιο ακόμη και αν η συσκευή στην οποία είναι εγκατεστημένο δε βρίσκεται συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. Προφανώς, κάτι τέτοιο συμβαίνει για να εκκινεί γρήγορα και να παρέχει στους χρήστες ειδοποιήσεις, ωστόσο όμως προκαλεί και σημαντικά προβλήματα ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας του.

    Εκπρόσωπος του Facebook σχολίασε πρόσφατα τις συγκεκριμένες εξελίξεις αλλά εστίασε μόνο στο ζήτημα των επιδόσεων, χωρίς να αναφέρεται στη γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πληροφορηθήκαμε πριν από μερικές ημέρες ότι μερικοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιδόσεων όταν τρέχει το Facebook app. Ερευνούμε διεξοδικά το θέμα και θα αναβαθμίσουμε την εφαρμογή σύντομα. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της εφαρμογής και η επίλυση τέτοιων ζητημάτων».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles