18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Θετικό πρόσημο για την LG, αλλά με ισχνή αύξηση στις πωλήσεις smartphones!

    H LG έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2016 (Απρίλιος – Ιούνιος) και από ότι φαίνεται ο κορεατικός κολοσσός των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας τα πήγε αρκετά καλά σε μία σειρά από consumer-based προϊόντα. Συγκεκριμένα, τα συνολικά καθαρά κέρδη της γνωστής εταιρείας ξεπέρασαν τα 503 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας έτσι μία αύξηση της τάξεως του 140% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι. Το παραπάνω νούμερο επιτεύχθηκε κυρίως από την πετυχημένη εμπορικά πορεία συγκεκριμένων τμημάτων, όπως είναι ο τομέας των οικιακών συσκευών και του Home Entertainment.

    LG Smartphones (Large)

    Για τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας τα πράγματα κινήθηκαν στη “μετριότητα”, καθώς για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η κορεατική εταιρεία πούλησε συνολικά κοντά στα 13.9 εκατομμύρια smartphones, σημειώνοντας μία μικρή άνοδο που ανήλθε στο 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι. Ωστόσο, παρά την μικρή άνοδο, λόγω των αυξημένων marketing δαπανών, το mobile division της LG υπέστη ζημίες που έφτασαν τα 132 εκατομμύρια δολάρια. Αν και οι υπεύθυνοι του κορεατικού γίγαντα περίμεναν περισσότερα από τη ναυαρχίδα LG G5, η οποία τελικώς κινήθηκε σε ρηχά νερά σε εμπορικό επίπεδο, ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει από το να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον και ήδη σκέφτονται να boostάρουν ακόμη περισσότερο την σειρά των V smartphones, το οποίο θα αποτελέσει τον διάδοχο του εξαιρετικά πετυχημένου LG V10.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles