19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Συμβαίνει και αλλού: κλέφτες εξαφάνισαν μία ολόκληρη σιδερένια γέφυρα

    metal bridge

    Περπατάτε στους δρόμους της Αθήνας και «πέφτετε» μέσα σε τρύπες που άλλοτε είχαν μεταλλικές σχάρες; Ακούτε στις ειδήσεις για κλοπές μεταλλικών προτομών από ιστορικά μέρη σε πόλη και επαρχεία; Ε, το ξέρετε πια το στόρι. Υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο ανθρώπων που αναζητούν παλιά μέταλλα προκειμένου να τα πουλήσουν για scrap.

    Scrap= τα ανακυκλώσιμα υπολείμματα από κατανάλωση προϊόντων. Σε αντίθεση με τα απόβλητα, το scrap έχει εμπορική αξία

    Εν τάξει όλα τα παραπάνω. Αλλά είναι δυνατόν μέσα σε μία νύχτα, κλέφτες να αποσυναρμολογήσουν μία ολόκληρη σιδερένια γέφυρα, βάρους 22 τόνων και να την πουλήσουν για scrap; Ω ναι!

    Οι κάτοικοι ενός χωριού στην επαρχία Kocaeli της Τουρκίας, χρησιμοποιούσαν μία παλιά στρατιωτική σιδερένια γέφυρα 25 μέτρων για να διασχίζουν ένα ρυάκι και να πηγαίνουν στις καλλιέργειες τους. Μέχρι πριν κάποιες μέρες που η γέφυρα αυτή, πολύ απλά… εξαφανίστηκε.

    Πιο συγκεκριμένα, η γέφυρα δηλώθηκα στα «απολεσθέντα» την περασμένη Δευτέρα το πρωί. Η τοπική αστυνομία υπολογίζει πως μία μεγάλη ομάδα από συλλέκτες scrap, με εξοπλισμό, αποσυναρμολόγησαν τη γέφυρα, την έκοψαν σε κομμάτια, με σκοπό να την πουλήσουν και να εξασφαλίσουν περίπου 11 χιλιάδες ευρώ ή 20000 τουρκικές λίρες.

    Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί θα πρέπει τώρα να βρέχουν τα πόδια τους στο ρυάκι προκειμένου να το διασχίζουν για να πάνε στις καλλιέργειες τους. Οι Τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους υπεύθυνους. Κι εμείς εδώ, θα σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι, κάθε φορά που σε κάποια περιοχή κόβεται η παροχή του Internet γιατί κάποιος ανακάλυψε ένα καλώδιο που μπορεί να του αποφέρει κέρδος πουλώντας το για scrap.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles