15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ThinkPad & the Workplace of the Future: Το όραμα της Lenovo για τον τρόπο εργασίας του μέλλοντος

    Σε μία μοναδική εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η Lenovo παρουσίασε τις νέες τάσεις, αλλά και το όραμά της για τον τρόπο εργασίας του μέλλοντος.

    Photo 2

    Πώς θα είναι το αύριο στο χώρο εργασίας στην εποχή που η τεχνολογική πρόοδος έχει γεωμετρική εξέλιξη; Ποιο θα είναι το μοντέλο εργασίας του μέλλοντος και πως τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία επηρεάζουν ή/και σχηματοποιούν τον χώρο εργασίας; Ποιες είναι οι τάσεις στον εργασιακό χώρο, αλλά και τα κριτήρια επιλογών εργασίας των millennials; Αυτά και πολλά άλλα παρουσιάστηκαν στην ετήσια εκδήλωση της Lenovo στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

    Με βασικούς ομιλητές εκπροσώπους από τους χώρους του cutting edge επιχειρείν, αλλά και των media, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν διαφορετικά μοντέλα εργασίας και ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά και βασικά προϊόντα τεχνολογίας που προτείνει η Lenovo στις προϊοντικές κατηγορίες premium, mainstream και budget friendly και που αποτελούν τη βάση για τα εργασιακά μοντέλα του μέλλοντος.

    Συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νέα επαγγελματικά προϊόντα της οικογένειας Think, όπως τα νέας γενιάς κορυφαία ThinkPad X1 Carbon, X1 Yoga και X1 Tablet, τη νέα λύση της Lenovo για meeting rooms & collaboration το ThinkSmart Hub 500 και πολλά άλλα.

    Photo 7

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα workshop για το New Commercial Portfolio της Lenovo από τον Γιάννη Χουρδάκη, Lenovo SMB Sales Manager, που μας ξενάγησε στα εντυπωσιακά ορόσημα της ιστορίας του ThinkPad τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά και παρουσίασε τους τρείς σταθερούς πυλώνες εξέλιξης της εμβληματικής οικογένειας προϊόντων Think: Αντοχή, Καινοτομία & Σχεδιασμός που τα κρατούν σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων.

    Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή Ελλάδας και Κύπρου της Lenovo, κύριου Παναγιώτη Μακρυνιώτη και panel discussion με συντονιστή τον Δημήτρη Πεφάνη και θέμα Workplace/ Workforce of the future με τοποθετήσεις από τους:

    • Γιάννη Δοξαρά, Ιδρυτή & CEO της Warply που μίλησε για το «The Future of Computing: Quantum A.I.» όπου ανέλυσε το πώς το AI επιφέρει αλλαγές στον τρόπο εργασίας, με παραδείγματα από μοντέλα εργασίας σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και τις τάσεις των mobile workers και της δουλειάς εξ αποστάσεως.
    • Δημήτρη Καλαβρό – Γουσίου, Ιδρυτή & Επιμελητή του TEDxAthens & Velocity Partners VC που μίλησε για το «The Age of Transformation» και εστίασε στην αναδυόμενη νομαδική εργασιακή κουλτούρα και πως η τεχνολογία την διευκολύνει και την ενθαρρύνει, καθώς και την εκπαίδευση σε digital skills για όλους μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων, αλλά και για τη δυναμική μικρών ομάδων που μπορούν να συνεργάζονται ανεξάρτητα από το σημείο του πλανήτη που βρίσκονται.
    • Δημήτρη Πεφάνη, Γενικό Διευθυντή του insider.gr που τοποθετήθηκε για τις αλλαγές στη δημοσιογραφία στην νέα εποχή και ανέλυσε πως τα νέα τεχνολογικά εργαλεία έχουν αλλάξει τόσο στον τρόπο που τα μέσα καλύπτουν την επικαιρότητα σήμερα, αλλά και τον τρόπο που το κοινό τα «καταναλώνει» τα νέα.

    Photo 3

    Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την παρουσίαση και συζήτηση με θέμα «Η Επόμενη Μέρα: Οι Προτεραιότητες I.T. και το Όραμα της Lenovo” με τους Γιάννη Κουτρομάνο Client Devices & Solutions Leader, Coca Cola Hellenic Bottling Company και Βαγγέλη Μητάκο, Lenovo Key Account Sales Manager, όπου οι δύο ομιλητές παρουσίασαν τις στρατηγικές IT προτεραιότητες στον εργασιακό χώρο του μέλλοντος και το όραμα της Lenovo για τον εργασιακό χώρο του μέλλοντος αντίστοιχα. Τόνισαν ότι το 2020, το ανθρώπινο δυναμικό θα απαρτίζεται κατά 50% από millennials, κοινό που απαιτεί ευελιξία στη χρήση των ψηφιακών συσκευών τους, τόσο για εργασία όσο και για διασκέδαση. Τις ομιλίες ακολούθησε cocktail στη Hytra.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles