21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    ThinkPad X1 Carbon και ThinkPad 8 από τη Lenovo! [CES 2014]

    Η Lenovo παρουσίασε στη CES 2014 τρία νέα προϊόντα, το τρίτης γενιάς ThinkPad X1 Carbon ultrabook και το ThinkPad 8 tablet, μαζί με το ThinkPad OneLink Dock Pro.

    Το X1 Carbon είναι το ελαφρύτερο premium 14άρι Ultrabook στον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία και χαρακτηρίζεται από ανθεκτική κατασκευή, από ανθρακονήματα όπως υποδηλώνει και η ονομασία του. Χάρη στην ιδιότητά του αυτή ζυγίζει και μόλις 1.27 κιλά, ενώ διαθέτει προσαρμοζόμενο πληκτρολόγιο που ανάλογα με το software ή την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει highlight τα σημαντικότερα πλήκτρα! Υποστηρίζει, επίσης, έλεγχο φωνής και gestures για να ευκολότερη αλληλεπίδραση μαζί του.

    New X1 Carbon Touch

    Η αυξημένη αυτονομία του (έως 9 ώρες διάρκειας ζωής) συνδυάζεται με την τεχνολογία Rapid Charge που το βοηθά να φορτίσει κατά 80% σε λιγότερο από μια ώρα, ενώ προαιρετικά μπορεί να υποστηρίξει και 4G. Στο εσωτερικό του βρίσκονται Core i5/i7 επεξεργαστές με Intel HD Graphics 4400, 4 ή 8GB DDR3L RAM και τρέχει Windows 8.1 ή Windows 7 professional, ενώ η οθόνη του είναι 14 ιντσών με ανάλυση 2560×1440 pixels και υποστήριξη multitouch 10 σημείων.

    Το ThinkPad 8, από την άλλη, είναι ένα tablet 8,3 ιντσών με ανάλυση 1920×1200, Intel Bay Trail τετραπύρηνο επεξεργαστή, έως 128GB αποθηκευτικού χώρου και υποστηρίζει 4G/LTE (όχι όλα τα μοντέλα και όχι σε όλες τις αγορές). Επίσης διαθέτει κάμερα 8 MPixels που ενεργοποιείται και αυτόματα απλώς τραβώντας το Quickshot κάλυμμα, ενώ τέλος φέρει και μια microUSB 3.0 θύρα και μπορεί να στείλει εικόνα μέσω microHDMI ή Miracast ασύρματα.

    Thinkpad 8

    Το ThinkPad OneLink Pro Dock συνδυάζει όλα τα απαραίτητα φορητά χαρακτηριστικά και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, μέσω ενός ενιαίου συνδετικού καλωδίου για τους φορητούς υπολογιστές Lenovo που διαθέτουν σύνδεση OneLink. To ThinkPad OneLink Pro Dock έχει πολλαπλές θύρες USB, ήχου και Ethernet και υποστήριξη driver free dual video μέσω του DisplayPort και DVI σε επιλεγμένα μοντέλα. Επιπλέον, ο ενσωματωμένος 90W AC adaptor παρέχει ενέργεια για το Notebook, υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση και μπορεί επίσης να φορτίσει άλλες συσκευές όπως ένα smartphone.

    Όλα τα παραπάνω θα είναι διαθέσιμα εντός του 2014.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles