16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    A6: Αυτός είναι ο επεξεργαστής του iPhone 5

    Σε αυτό το post δεν θα μπούμε στη συζήτηση μεταξύ όλων όσων έχουν απογοητευτεί από τη χθεσινή ανακοίνωση του iPhone 5, που θεωρούν ότι είδαν άλλο ένα τηλέφωνο χωρίς να διαθέτει κάτι ξεχωριστό και εκείνους που ορκίζονται, άλλη μία φορά στο όνομα της Apple. Love it or hate it, αυτό που είναι αναμφισβήτητα  καινούριο στη νέα συσκευή, είναι ο επεξεργαστής της, ο A6.

    Κατά την παρουσίαση της συσκευής, ο Schiller της Apple έκανε τις συγκρίσεις με τον A5 του iPhone 4S και όχι τον A5X του iPad. To νέο ενσωματωμένο chip λοιπόν, είναι κατά 22% μικρότερο από τον Α5, έχει διπλάσια επεξεργαστική ισχύ και διπλάσια απόδοση στα γραφικά. Είναι 4 πύρηνος; Κανείς δεν ξέρει. Με το δεδομένο της «διπλάσιας» απόδοσης που ανέφερε ο Schiller, μπορεί να είναι τετραπύρηνος ή μπορεί να έχει ένα εντελώς καινούριο σχεδιασμό. Ο Schiller και η Apple δεν προχώρησαν σε τέτοιες λεπτομέρειες. Μάλλον περιμένουμε τους τύπους του iFixit να ξεβιδώσουν ένα iPhone 5 και να μας αποκαλύψουν τα μυστικά του.

    Η Apple στην παρουσίασή της μας μίλησε για το… αποτέλεσμα. 2,1 φορές πιο γρήγορο άνοιγμα σελίδων, 1,7 φορές πιο γρήγορη αποθήκευση εικόνων στο iPhoto, 1,9 φορές πιο γρήγορο φόρτωμα μίας εφαρμογής μουσικής με τραγούδια. Πέρα από την ταχύτητα, ίσως είναι ο A6 αφορμή που το iPhone 5 θα έχει καλύτερη αυτονομία. Σύμφωνα με την παρουσίαση, ο κάτοχος της νέας συσκευής θα μπορεί να κάνει περιήγηση στο net χρησιμοποιώντας δίκτυο LTE για 8 ώρες, να βλέπει video για 10 και να έχει το τηλέφωνό του σε αναμονή μέχρι και 225 ώρες.

    Ο Α6 θεωρείται υπεύθυνος και για την δυνατότητα της κάμερας της νέας συσκευής να κάνει λήψη φωτογραφιών κατά 40% πιο γρήγορα από τον προκάτοχό του. Αλλά και να υποστηρίζει υψηλότερης ανάλυσης οθόνη.

    Όλα αυτά μας είναι αρκετά για να καταλάβουμε τα πάντα για τον επεξεργαστή A6; Όχι. Εξακολουθούμε και θέλουμε λίγο πιο πρακτικά πράγματα από την Apple: Αριθμό πυρήνων, επεξεργαστική ισχύ, συχνότητες. Απλά και παραδοσιακά. Για να μπορούμε να τον βάλουμε δίπλα στους υπόλοιπους

    Update: 16.09.2012

    Tα chips των επεξεργαστών που χρησιμοποιεί η Apple στα iOS προϊόντα της, φτιάχνονται από την Samsung, στο μοναδικό εργοστάσιο που διαθέτει η Κορεάτικη εταιρεία επί Αμερικανικού εδάφους. Οι συντάκτες του AnandTech, ανέλυσαν τους κωδικούς από τα slides που έδειξε η Apple στην παρουσίασή της και χρησιμοποίησαν τις πηγές που διαθέτουν στους μηχανικούς της Samsung. Με μία απλή ανάλυση λοιπόν, μας ενημερώνουν πως ο custom επεξεργαστής A6 διαθέτει 2 πυρήνες, 1GB RAM και είναι χρονισμένος στο 1 GHz.

    Αν και η επιχειρηματολογία του AnandTech είναι περισσότερο από ακριβής, περιμένουμε μία πιο hands-on επιβεβαίωση από τους τύπους του iFixit.

    Related Articles

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles