24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτό που βλέπεις, δεν είναι λάθος των Apple Maps. Είναι ένας πραγματικός δρόμος

    Αν δεν διαβάζαμε προσεκτικότερα, θα νομίζαμε πως η φωτογραφία αυτή, είναι ένα από τα fails που είχαμε δει στους χάρτες της Apple όταν λανσαρίστηκαν με το iOS 6. Κι όμως δεν είναι. Είναι ένας πραγματικός δρόμος περίπου 8 χιλιομέτρων στη Νορβηγία.

    Norway1

    Ο δρόμος ονομάζεται Atlanterhavsveien στα Νορβηγικά, ή σε ελεύθερη μετάφραση, ο δρόμος του Ατλαντικού και αποτελεί μέρος της επαρχιακής οδού 64. Είναι από τις πιο γραφικές διαδρομές που μπορεί να κάνει κανείς, καθώς σχηματίζει 7 γέφυρες και διαθέτει 4 σημεία στάσης, στα οποία μπορεί κανείς να παρατηρήσει τη Νορβηγική θάλασσα που είναι και η αρχή του Ατλαντικού ωκεανού. Ο δρόμος ενώνει ένα μεγάλο αριθμό από μικρά νησάκια με τις κοινότητες του Eide και του Averoy στην επαρχία More og Romsdal.

    Norway

    Ο λόγος που ο δρόμος έχει αυτό το σχήμα και μοιάζει με διαδρομή με τρενάκι του τρόμου είναι πολύ απλός. Πρέπει να συνυπάρχει με την άγρια αυτή θάλασσα του βορρά που, το χειμώνα, «ξεσηκώνεται» από τυφώνες. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάστηκαν 5 ολόκληρα χρόνια για να κατασκευαστεί. Αναλογιστείτε μόνο πως η συγκεκριμένη γέφυρα που βλέπετε στη φωτογραφία, χτυπήθηκε από τυφώνα κατά την διάρκεια της κατασκευής της, 12 φορές!

    Norway3

    Τόσο για τους ντόπιους όμως, όσο και για τους τουρίστες, η διαδρομή του Atlanterhavsveien, είτε με αυτοκίνητο, είτε με μηχανή, είτε με ποδήλατο, είναι από τις πλέον γραφικές και αποτελεί έναν από τους αγαπημένους ψαρότοπους των Νορβηγών. Αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και μία από τις καλύτερες κατασκευές για τον 20ο αιώνα.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles