21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αυτή είναι η εικόνα μίας επίθεσης DDoS

    Όταν πραγματοποιείται μία επίθεση Distributed Denial of Service, όπου hackers, βομβαρδίζουν τους servers μίας ιστοσελίδας με requests, εσείς κι εμείς, δεν βλέπουμε τίποτε περισσότερο από ένα αργό, ή εν τέλει ένα site αδύναμο να ανταπεξέλθει στο αίτημά μας να φορτώσει η σελίδα του στο browser. Η αληθινή δράση όμως, υπάρχει από «πίσω». Στους servers του. Και είναι κάπως έτσι:

    Η επίθεση που βλέπετε οπτικοποιήθηκε μέσω του Logstalgia visualization και είναι μία επίθεση που πραγματοποιήθηκε την 23η Απριλίου στους servers της VideoLAN, της εταιρείας που διανέμει τον VLC player που έχουμε σχεδόν… όλοι;

    Μοιάζει σαν το pong. Κάθε χρωματιστό μπαλάκι, είναι ένα request που αποστέλλεται στον server. Το paddle, είναι ο server που προσπαθεί να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα. Τα μπαλάκια που εξοστρακίζονται είναι τα requests στα οποία ανταποκρίνεται ο server και στέλνει πίσω στοιχεία. Τα άσπρα που χάνονται πίσω από το paddle είναι όλα εκείνα τα requests που αποκρούει ο server και επιστρέφουν πίσω ως σφάλματα 404.

    Η ιδέα μίας επίθεσης DDoS είναι αρκετά απλή για να την κατανοήσει ο καθένας. Με λογισμικό, οι hackers επιτίθενται στους servers μίας ιστοσελίδας, ή υπηρεσίας στέλνοντας πολλαπλά αιτήματα για να «στρεσάρουν» τις αντοχές του και εν τέλει να τον «ρίξουν». Η οπτικοποίηση, όμως, παραμένει απίθανη, ακόμα και σε μία τόσο απλή διαδικασία. Το βιντεάκι αυτό εμφανίστηκε στο Reddit και εμείς το είδαμε στο Gizmodo.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles