15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η πιο χαζή πωλήτρια στον κόσμο, βρίσκεται στην Ελβετία

    Τι είσαι όταν αρνείσαι να δείξεις μία τσάντα 40.000 δολαρίων σε μία πελάτισσα, επειδή είναι μαύρη; Ανόητη.  Το σχόλιο αφορά πωλήτρια της μπουτίκ Trois Pomme, στην οδό Bahnofstrasse, στη Ζυρίχη, όταν η τηλεπαρουσιάστρια και μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο, Oprah Winfrey, μπήκε στο κατάστημα και ήθελε να δει μία τσάντα. Η πωλήτρια αρνήθηκε να της τη δείξει λέγοντας «είναι πολύ ακριβή για εσάς». Φυσικά το περιστατικό έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και το έχουν μοιραστεί οι πάντες σχεδόν στα κοινωνικά δίκτυα.

    ku-bigpic

    Η πωλήτρια είναι ανόητη για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είχε την φαεινή ιδέα (όπως τόσες άλλες πωλήτριες σε αυτό τον κόσμο και φυσικά την Ελλάδα), να κρίνει την υποψήφια πελάτισσα από την εμφάνισή της και κυρίως, το χρώμα της. Κάτι που γνωρίζει ένας καλός πωλητής είναι πως οι νέοι «πλούσιοι» αυτού του κόσμου δεν είναι άνθρωποι που κυκλοφορούν σαν λατέρνες (αυτό συνήθως το κάνουν οι νεόπλουτοι ή οι λατέρνες per se) και επίσης οι πλούσιοι δεν ανήκουν πια σε «αριστοκρατικές οικογένειες της Ευρώπης», αλλά μπορούν να έχουν οποιοδήποτε χρώμα και οποιοδήποτε attitude. Και ο πωλητής δεν κρίνει τον πελάτη. Μπορεί να τον αξιολογήσει, αλλα δεν τον κρίνει.

    Ο δεύτερος λόγος που είναι ανόητη η συγκεκριμένη πωλήτρια είναι πως, οτιδήποτε αφορά την Oprah Winfrey συνοδεύεται από ένα τόνο δημοσιότητας. Άρα και αυτό το περιστατικό, δεν θα μπορούσε παρά να ακουστεί και να γραφτεί σε όλο τον κόσμο, πλήττοντας θανάσιμα την φήμη της μπουτίκ, αλλά και της ίδιας της πωλήτριας.

    Το ακόμα χειρότερο ρατσιστικό σχόλιο, ήρθε από την ίδια την μπουτίκ που προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αντί να ζητήσει απλά συγγνώμη δημοσίως για την συμπεριφορά της υπαλλήλου της. Είπαν λοιπόν πως ο λόγος που η συγκεκριμένη πωλήτρια αντέδρασε με αυτό τον τρόπο, είναι επειδή είναι Ιταλίδα. Epic fail. Ξέρετε, ένα από τα πράγματα που έχει σταματήσει να συμβαίνει σε αυτό τον κόσμο, είναι να ισχύουν οι γενικεύσεις.

    Για την ιστορία, η Oprah Winfrey βρέθηκε στη Ζυρίχη για να παραστεί στο γάμο της γιαγιάς της Ροκ, Tina Turner (ναι, η Turner ξαναπαντρεύεται στα 70+ της και μένει στην Ελβετία πια).

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles