19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    This is “Τhe Νew iPad”… Αυτό είναι το νέο iPad!

    Και ναι, το νέο iPad είναι γεγονός… Και το όνομα αυτού “The New iPad”. Έτσι απλά… Θέλατε κάτι περισσότερο;

    Το νέο iPad διαθέτει, όπως αναμενόταν, Retina Display με ανάλυση 2048×1536 pixels και pixel density 264ppi – τόσο καλή που δεν μπορείς να διακρίνεις τα ξεχωριστά pixels από απόσταση 10 ιντσών! Είναι η καλύτερη οθόνη που θα βρεις στην αγορά και εδώ η Apple “βάζει τα γυαλιά” σε όλους τους ανταγωνιστές της.

    Ενσωματώνει ακόμη έναν διπύρηνο επεξεργαστή A5X με τετραπύρηνο chip γραφικών, για το οποίο η Apple ισχυρίζεται ότι είναι 4 φορές πιο γρήγορο από αυτό του Tegra 3. Προσοχή! Επειδή “μπερδεύτηκαν” πολλοί με την ανακοίνωση: Ο επεξεργαστής ΔΕΝ είναι τετραπύρηνος. Παρ’ όλα αυτά, η Apple ισχυρίζεται ότι “πετάει”… και οι “μάχες” όσον αφορά την ταχύτητα συνεχίζονται.

    Η νέα iSight κάμερα του νέου tablet είναι σημαντικά αναβαθμισμένη από αυτή του προκατόχου του. Είναι ίδια μ’ αυτή που γνωρίσαμε στο iPhone 4S, έχοντας όμως ανάλυση 5MPixels, auto-focus και υποστήριξη video 1080p (με stabilization). Πρέπει να σημειώσουμε, επίσης, ότι η συσκευή υποστηρίζει Voice Dictation, μέσω ενός νέου εικονιδίου που υπάρχει στο πληκτρολόγιο, αυτό όμως δε συνεπάγεται υποστήριξη του Siri, το οποίο παραμένει προνόμιο του iPhone 4S.

    Το νέο iPad είναι ελαφρώς παχύτερo από το iPad 2 (πάχος 9.4 χιλιοστά έναντι 8.8), αλλά και ελαφρώς βαρύτερο, κάτι που φαίνεται να είναι το μόνο χαρακτηριστικό που προβληματίζει κάποιους από τους επίδοξους αγοραστές του.  Είναι, πάντως, η πρώτη συσκευή της Apple που διαθέτει έκδοση συμβατή με δίκτυα LTE. Αυτό, προς το παρόν, δε μας είναι και πολύ χρήσιμο στην Ευρώπη, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε…

    Η αυτονομία του φτάνει τις 10 ώρες (9 για τη χρήση στο 4G), ενώ θα διατεθεί σε λευκό και μαύρο χρώμα, σε και τιμή που ξεκινάει από τα 499 δολάρια (στην οικονομικότερη έκδοση 16GB/Wi-Fi). Παράλληλα, η τιμή του iPad 2 γίνεται πιο προσιτή, ξεκινώντας από τα 399 δολάρια. Καλή ευκαιρία για όσους θέλουν κάτι παλαιότερο του “νέου iPad”.

    Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από σήμερα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία και Ιαπωνία όπου θα κυκλοφορήσει στις 16 Μαρτίου, ενώ θα διατεθεί σε 100 ακόμη χώρες από τις 23 Μαρτίου – και στην Ελλάδα). Το “νέο iPad”, λοιπόν, μπορεί να γίνει δικό μας άμεσα. Λίγες μέρες υπομονή και όσοι θέλουν μπορούν να το αποκτήσουν

    Πηγή: The Verge

    Δείτε το επίσημο διαφημιστικό της Apple για το “νέο iPad”

    Related Articles

    21 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles