15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    This War of Mine. Ένα video game στο πλευρό των παιδιών της Συρίας

    Υπάρχουν games που δημιουργήθηκαν για να γεμίζει κανείς απλά τον ελεύθερο του χρόνο και άλλα games που επιχειρούν να περάσουν βαθύτερα μηνύματα. Το This War of Mine ανήκει στην δεύτερη κατηγορία και πρόκειται για ένα 2D point n click survival game, το οποίο παρουσιάζει με ρεαλισμό τη φρίκη του πολέμου. Τοποθετώντας τους παίκτες στο ρόλο ενός απλού πολίτη (κι όχι ενός στρατιώτη), ο χαρακτήρας που ελέγχουν οι gamers θα πρέπει να αντέξει τις κακουχίες μίας εμπόλεμης σύρραξης, επιβιώνοντας από την πείνα και τις ασθένειες.

    this war of mine 1

    Ωστόσο, τo This War of Mine είναι ένας indie τίτλος που δεν θα τον θυμόμαστε τόσο για το gameplay ή για τα γραφικά του, αλλά από το γεγονός ότι συνέβαλλε σημαντικά ώστε να ανακουφιστούν αρκετά παιδιά της Συρίας, τα οποία πλήττονται εδώ και χρόνια από τον πόλεμο. Συγκεκριμένα, για περίπου ένα μήνα οι developers έτρεξαν μία φιλανθρωπική καμπάνια, όπου τα χρήματα που θα κατέβαλλαν οι gamers για την αγορά in-game content του This War of Mine θα προσφέρονταν όλα στον φιλανθρωπικό οργανισμό War Child. Η προσπάθεια της 11 Bit Studios στέφθηκε με πλήρη επιτυχία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι developers του This War of Mine, 350 παιδιά από τη Συρία που είναι πρόσφυγες λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τους, μπόρεσαν να βοηθηθούν από τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του οργανισμού War Child. Ο εν λόγω οργανισμός παρέχει ψυχολογική στήριξη στα θύματα του πολέμου, ενώ παράλληλα τα βοηθάει στην σχολική τους παρουσία και ανάπτυξη.

    Αναμφίβολα, πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια από τους δημιουργούς του This War of Mine και εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε ένα μεγάλο μπράβο για αυτή την σπάνια στο είδος της πρωτοβουλία…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles