18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Θύμα hackers η GSC Game World: Πιθανές online διαρροές του Stalker 2: Heart Of Chornobyl

    Έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο πλέον οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία των video games να πέφτουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που hackers απειλούν με leaks, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα.

    Ένα ακόμη ανάλογο περιστατικό βγήκε τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα και αφορά την ουκρανική  developer GSC Game World, η οποία προειδοποιεί τους παίκτες για πιθανές διαρροές online σχετικά με το επερχόμενο παιχνίδι του studio Stalker 2: Heart Of Chornobyl.

    Η GSC Game World ανακοίνωσε ότι έγινε στόχος μιας ρωσικής ομάδας, η οποία μπόρεσε να παραβιάσει το λογαριασμό ενός από τους υπαλλήλους. Οι hackers απειλούν και εκβιάζουν την εταιρεία, η οποία έσπευσε να γνωστοποιήσει το γεγονός, προκειμένου οι fans να αποφύγουν πιθανές διαρροές περιεχομένου και να μη τις δουν.

    Σημειώνεται ότι το παιχνίδι ανακοινώθηκε το 2020 και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξή του, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Το Μάρτιο, το ουκρανικό studio GSC Game World με έδρα το Κίεβο, ανακοίνωσε ότι θα βάλει για λίγο το παιχνίδι στην “άκρη”, προκειμένου να βοηθήσει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να επιβιώσουν. Τον ίδιο μήνα, το studio εγκατέστησε το προσωπικό του στην Πράγα και το Stalker 2 βρέθηκε ξανά υπό ανάπτυξη. Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος, η εταιρεία αποφάσισε επίσης να αλλάξει το όνομα του παιχνιδιού σε «Stalker 2: Heart of Chornobyl» και όχι “Chernobyl» που ήταν αρχικά, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την ουκρανική προφορά του ονόματος αντί για την ρωσική.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρχεται επιτραπέζιο Sea of ​​Thieves μέσα στο καλοκαίρι του 2023

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles