16.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    “Θύμα” των χάκερς η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού – Κλάπηκαν 515.000 δεδομένα ευάλωτων ατόμων

    Από τη στιγμή που ζούμε πια σε ένα ψηφιακό κόσμο, είναι λογικό να έχει αυξηθεί και η δράση των χάκερς σε επίπεδα που είναι πλέον ανησυχητικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ούτε ο Ερυθρός Σταυρός δεν κατάφερε να γλιτώσει, αφού η ανθρωπιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης στην οποία κλάπηκαν τα δεδομένα περίπου 515.000 ιδιαίτερα ευάλωτων ανθρώπων. Πρόκειται για άτομα που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους λόγω συγκρούσεων, μετανάστευσης ή καταστροφών, εξαφανισμένων ατόμων και των οικογενειών τους, όπως και κρατουμένων.

    Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) δήλωσε έτοιμη να συνομιλήσει με τους χάκερς, προκειμένου να τους εξηγήσει τις επιπτώσεις της πράξης τους. Η επίθεση έγινε αντιληπτή αυτή την εβδομάδα και ο εκπρόσωπος δήλωσε:

    “Σε ό,τι αφορά τη διαρροή δεδομένων, έχουμε αναστείλει κάθε πρόσβαση στα συστήματα που έχουν πληγεί, για να αποφύγουμε τις άμεσες επιπτώσεις της επίθεσης. Συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένες εταιρείες για να μας βοηθήσουν στην απάντησή μας”.

    “Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε απευθείας και ανώνυμα με αυτούς –όποιοι κι αν είναι– που ευθύνονται για αυτή την επιχείρηση και να τους δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τον προστατευόμενο χαρακτήρα των εν λόγω δεδομένων”.

    Διαβάστε επίσης:

    Προβληματισμός και ανησυχία για τις πτήσεις και το 5G (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles