11.3 C
Athens
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
More

  Τι είναι τελικά το mesh WiFi; Η devolo έχει την απάντηση και την τεχνογνωσία!

  Το οικιακό WiFi αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Από τα tablet έως τις έξυπνες τηλεοράσεις και τις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες, όλο και περισσότερες συσκευές εξαρτώνται από μια σταθερή σύνδεση στο Internet. Ωστόσο, η σύνδεση είναι πολλές φορές ασταθής επειδή τα απλά οικιακά δίκτυα δεν συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ονομάζεται mesh WiFi. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; και πώς μπορεί να βοηθήσει; δείτε πιο κάτω τις απαντήσεις.

  Mesh WiFi: η λύση στα καθημερινά προβλήματα

  Ένα router και ίσως ένα ή δύο repeaters που προστέθηκαν αργότερα, ενδεχομένως να φέρνουν ένα καλό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι διαμορφώνεται πλέον το WiFi set-up στα περισσότερα νοικοκυριά. Κάπου εκεί ξεκινούν και τα μικρά προβληματάκια: το video stream κολλάει, οι online συναντήσεις διακόπτονται και το σερφάρισμα στο Internet πολλές φορές εξελίσσεται σε δοκιμασία υπομονής. Αυτά τα προβλήματα συνήθως προκύπτουν είτε από ανεπαρκή σύνδεση στο WiFi ή από την λανθασμένη τοποθέτηση των σημείων πρόσβασης (router-repeaters).

  Η λύση βρίσκεται στο mesh WiFi. Αυτός ο όρος αναφέρεται συνήθως σε οικιακά δίκτυα WiFi τελευταίας τεχνολογίας που συνδέουν τα διάφορα σημεία πρόσβασης σε ένα κοινό, ενιαίο δίκτυο WiFi, το οποίο επιτρέπει σημαντικά καλύτερη κάλυψη στο χώρο και βέλτιστη μετάδοση δεδομένων.

  Απλά πιο ισχυρό WiFi

  Στην αρχή η ιδέα του mesh WiFi ακούγεται τεχνικά περίπλοκη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Η σειρά Magic της devolo είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους αρχάριους χρήστες επειδή σχεδόν όλα εκτελούνται αυτόματα. Αυτό ξεκινά αμέσως με τη διαδικασία εγκατάστασης. Μόλις τοποθετηθούν και συνδεθούν μεταξύ τους το router και οι προσαρμογείς devolo Magic, τα σημεία πρόσβασης, δηλαδή οι προσαρμογείς, συγχρονίζονται αυτόματα. Επιτρέπουν να έχετε ίδιο όνομα και κωδικό πρόσβασης WiFi σε όλα τα σημεία πρόσβασης. Έτσι, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε πολύ, έχετε ένα ισχυρότερο οικιακό δίκτυο που μπορεί επίσης να ελεγχθεί εύκολα με την πρακτική δωρεάν εφαρμογή Home Network app, που παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης με έξυπνες λειτουργίες.

  WiFi με την ευκολία του mesh

  Όταν χρησιμοποιείτε το υπερσύγχρονο mesh WiFi από την devolo, οι συσκευές σας επωφελούνται με διάφορους τρόπους όσον αφορά στη σταθερότητα και στην ταχύτητα.

  Οι λειτουργίες Access point steering και client steering διασφαλίζουν μια ομαλή σύνδεση στο Internet. Το mesh WiFi διασφαλίζει επίσης ότι οι τελικές συσκευές είναι πάντα συνδεδεμένες στο πιο ισχυρό σημείο πρόσβασης. Οι χρήστες επωφελούνται από αυτό, για παράδειγμα, όταν μετακινούνται μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης.

  Το Band steering εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση από ένα απλό οικιακό WiFi. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πλήρως αυτόματης εναλλαγής μεταξύ των ζωνών συχνοτήτων που μεταφέρονται τα δεδομένα 2,4 GHz και 5 GHz, ανάλογα με το ποια ζώνη είναι πιο κατάλληλη για κάθε ενέργεια που εκτελείται.

  Τέλος, το Airtime fairness, λειτουργεί ως «κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας» και εξασφαλίζει τη βέλτιστη ταχύτητα στην διακίνηση των δεδομένων εντός του σπιτιού. Δίνει στις συσκευές με υψηλότερες απαιτήσεις «προτεραιότητα» στον τρόπο κατανομής των δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, οι αργές συσκευές και οι λιγότερο σημαντικές εφαρμογές δεν επιβραδύνουν τις σημαντικές λειτουργίες που εκτελούν άλλες συσκευές.

  Τεχνολογία Powerline για την ιδανική σύνδεση παντού

  Τα υπερσύγχρονα συστήματα mesh διατίθενται σε διάφορα μοντέλα, με βασική τους διαφορά τον τρόπο επικοινωνίας των δεδομένων στο δίκτυο. Ενώ ορισμένες λύσεις λειτουργούν αποκλειστικά ασύρματα για την επικοινωνία των δεδομένων, η devolo βασίζεται στην τεχνολογία Powerline για τις συσκευές της σειράς Magic WiFi, έτσι ώστε τα καλώδια του ρεύματος να χρησιμοποιούνται ως ένα μεγάλο καλώδιο δικτύου. Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας Powerline: παρακάμπτει φυσικά εμπόδια όπως οροφές, τοίχους,,συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, κ.α.

  Η ενσωματωμένη τεχνολογία Powerline καθιστά την επέκταση του δικτύου πολύ εύκολη. Αν, για παράδειγμα, προκύψει ανάγκη για Internet και σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας επιπλέον αντάπτορας Magic WiFi και μια ελεύθερη πρίζα. Στη συνέχεια, το δίκτυο mesh θα είναι διαθέσιμο στον νέο χώρο με την ποιότητα που έχετε συνηθίσει, χωρίς άλλες τροποποιήσεις ή κάποια περίπλοκη ρύθμιση στο λογισμικό.

  Mesh WiFi από τη devolo – ευέλικτο και επεκτάσιμο

  Η ευέλικτη δυνατότητα επέκτασης είναι χαρακτηριστικό των λύσεων WiFi της devolo. Όλα τα μοντέλα της σειράς προϊόντων Magic είναι συμβατά μεταξύ τους και μπορούν να δικτυωθούν σε ένα ισχυρό σύστημα mesh. Για παράδειγμα, αν αυτό που χρειάζεστε είναι ένας προσαρμογέας WiFi mini powerline για το παιδικό δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα υπερσύγχρονους προσαρμογείς WiFi 6 για το home cinema και το γραφείο σας. Ακόμα και αν προσθέσετε δωμάτια στο σπίτι σας ή μετακομίσετε, η κάλυψη μπορεί να επεκταθεί τέλεια ανά πάσα στιγμή, με έως και 8 προσαρμογείς στο σύνολο. Έτσι, με τα devolo Magic, αποκτάτε ένα μοντέρνο δίκτυο WiFi που αναπτύσσεται ανάλογα με τις ανάγκες σας.

  Τιμές και διαθεσιμότητα

  Η σειρά devolo Magic WiFi είναι διαθέσιμη στην Κύπρο σε φυσικά και online καταστήματα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο οικιακό δίκτυο Magic mesh WiFi, συνιστάται η χρήση ενός Multiroom Kit με τρεις προσαρμογείς. Η τιμή πώλησης για το devolo Magic 1 WiFi mini Multiroom Kit είναι γύρω στα 164,90 ευρώ και για το high-end Multiroom Kit devolo Magic 2 WiFi 6, κοντά στα 399,90 ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι η devolo παρέχει 3 χρόνια εγγύηση σε όλα της τα προϊόντα.

  Τέλος, αναλυτικές πληροφορίες για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, υπάρχουν διαθέσιμες στο www.devolo.com.cy, και www.devolo.gr.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles