21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τι είναι το νέο Fusion Drive στα νέα iMac και Mac Mini

    Ανάμεσα στην πληθώρα των προϊόντων που ανακοίνωσε χθες η Apple περιλαμβάνονται και τα νέα iMac και Mac Mini.

    Οι νέες συσκευές διαθέτουν κάτι που η Apple ονομάζει “Fusion Drive”. Πρόκειται για έναν υβριδικό σκληρό δίσκο, στον οποίο η Apple χρησιμοποιεί έναν SSD 128GB μαζί με έναν hard drive στο 1TB ή τα 3TB, συνδυάζοντας πρακτικά την ταχύτητα των SSD με την τεράστια χωρητικότητα των κλασικών hard drives.


    Οι δύο δίσκοι είναι τοποθετημένοι μαζί, επιτρέποντας την ταχύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά ως εξής. Οι υβριδικοί δίσκοι υπολογίζουν ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται περισσότερο και τις τοποθετούν στον ταχύτερο SSD, με τα αρχεία στα οποία έχετε πρόσβαση σπανιότερα να αποθηκεύονται στο μεγάλο κλασικό hard drive. Οι βασικές εφαρμογές και το λειτουργικό σύστημα είναι μόνιμα αποθηκευμένο και προσβάσιμο από τον SSD, με το χώρο που απομένει σ’ αυτόν να χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε συχνά χρησιμοποιούμενα αρχεία, φακέλους ή προγράμματα.

    O Phil Schiller, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, δήλωσε ότι ο νέος Fusion Drive προσφέρει σχεδόν την απόδοση ενός flash drive με πρόσβαση σε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Έτσι, ανέφερε, για παράδειγμα, ότι, σε σύγκριση με έναν κλασικό HDD 1TB 7200RPM, o Fusion Drive πραγματοποιεί την εισαγωγή μίας φωτογραφίας στο Aperture 3,5 φορές πιο γρήγορα, την αντιγραφή ενός folder 4GB 3,5 φορές πιο γρήγορα και system boot 1,7 φορές πιο γρήγορα.

    O Fusion Drive υποστηρίζεται αυτόματα από το Mountain Lion, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα ενσωματωθεί και σε άλλα μηχανήματα πέρα από αυτά που ανακοινώθηκε χθες ότι θα τον υποστηρίζουν.

    Πηγές: Apple InsiderThe Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles