15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τι είπαν Cyta, Cablenet, MTN και Primetel για την επιδότηση του ίντερνετ με €30 τον μήνα

    Ehternet cable

    Στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημόσιας διαβούλευσης για επιχορήγηση των πολιτών με €30 τον μήνα για ένα χρόνο – για τις Ευζωνικές Συνδέσεις Υπέρ υψηλών Ταχυτήτων ≥100Mbps – με σκοπό την αύξηση της ζήτησης και την ενθάρρυνση της αγοράς για επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς ανακοινώσε το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

    Στην διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε από τις 26 Οκτώβριου μέχρι τις 16 Νοέμβριου 2018, συμμετείχαν και οι 3 ιδιωτικές εταιρείες Cablenet, MTN και Primetel καθώς και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, οι οποίες και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη Δράση. Συνοψίζοντας τα κυριότερα σχόλια που λήφθηκαν από τις εταιρείες αναφορικά με τις ευρυζωνικές υπηρεσίες υπέρ υψηλών ταχυτήτων (≥100Mbps) που εμπορικά διαθέτουν σήμερα προς τους οικιακούς χρήστες πρόεκυψαν μεταξύ άλλων τα εξής:

    Η Cyta δεν παρέχει σήμερα οικιακά προϊόντα με τις προτεινόμενες ταχύτητες καθόδου που περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη δράση. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης προϊόντος πρόσβασης στο διαδίκτυο με ταχύτητα καθόδου 100 Μbps. Παράλληλα, η Cyta, διαφωνεί με την πρότασή να καταβάλλεται η πληρωμή της επιχορήγησης προς τους Παρόχους ανά εξαμηνία, καθώς, η ίδια τιμολογεί ανά μήνα τις υπηρεσίες της και ζήτησε όπως το αίτημα πληρωμής από τον κάθε παροχέα να αποστέλλεται ανά μήνα και όχι ανά εξάμηνο.

    Από την πλευρά της η Cablenet ανέφερε ότι τα πακέτα υπηρεσιών τα οποία μέχρι στιγμής διαθέτει με υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης ταχυτήτων ≥100Mbps είναι το 3play Family 100M, το Quattro Family 120M και το 3play Premium 180M, σημειώνοντας παράλληλα ότι για σκοπούς βελτίωσης της διαχείρισης της συγκεκριμένης δράσης και της ταμειακής ροής των παροχέων, προτείνει όπως η καταβολή της επιχορήγησης γίνεται ανά τρίμηνο αντί ανά εξάμηνο.

    Η Primetel, ανέφερε πως τη δεδομένη στιγμή προσφέρει σε ορισμένες περιοχές, σε οικιακούς χρήστες, μεταξύ άλλων, πακέτο Διαδικτύου με ταχύτητα download 100Mbps και upload 20 Mbps, σημειώνοντας ότι διαθέτει επίσης πακέτα με ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες για επιχειρηματικούς πελάτες.

    Τέλος, η ΜΤΝ ανέφερε ότι δεν προσφέρει σήμερα οποιοδήποτε οικιακό προϊόν ευρυζωνικών υπηρεσιών με ταχύτητα σύνδεσης ≥100Mbps. Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες που προσφέρει η MTN βασίζονται κατά κύριο λόγο στα χονδρικά προϊόντα της Cyta, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή η Cyta προσφέρει χονδρικά προιόντα με μέγιστη ταχύτητα τα 80 Mbps (στο χάλκινο δίκτυο) και τα 160 Mbps (στο οπτικό δίκτυο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πολύ περιορισμένη κάλυψη). Η ΜΤΝ διαφωνεί επίσης να αποστέλλονται τα αιτήματα πληρωμών ανά εξάμηνο αφού αυτό σημαίνει ότι οι πάροχοι θα επωμίζονται το κόστος για περίοδο περισσότερη των έξι μηνών μέχρι να τους αποδοθούν τα ποσά που έχουν αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς των πελατών. Θεωρεί ότι οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται σε τριμηνιαία βάση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles